Gemeente Den Haag

mei 2005
Grote kindermanifestatie in Laak (19 mei)

Op vrijdag 27 mei om 10 uur vindt de slotmanifestatie plaats van de grote gedichten/tekenwedstrijd in Laak. Alle leerlingen van de basisscholen in het stadsdeel Laak hebben hieraan kunnen meedoen. Het thema van de wedstrijd is 'Samenleven in Harmonie'. Pierre Heijnen, wethouder van onderwijs, maakt de winnaars bekend. De gedichten- en tekenwedstrijd is één van de activiteiten die door het wijkberaad Laak-Centraal is georganiseerd na het incident in de Antheunisstraat in november 2004.

In Laak is op alle basisscholen een gedichten/tekenwedstrijd georganiseerd met als thema Samenleven in Harmonie. Ieder basisschool heeft vijf winnaars aangewezen. De tekeningen en gedichten van deze kinderen zijn in een boekje gebundeld, dat op deze dag eveneens wordt gepresenteerd. Alle kinderen ontvangen een exemplaar van het boekje en een button met de tekst 'Samenleven in Harmonie'. Verder zijn er optredens van trommelaars van de Merlijnschool, van een Turks dansgroepje van de Prins Willem Alexanderschool en van een groepje rappers uit Haarlem.

Het wijkberaad Laak-Centraal heeft na het incident in de Antheunisstraat vorig jaar november veel activiteiten georganiseerd, onder meer voor kinderen. Doel is de inwoners van de wijk, ongeacht land van herkomst, er van te overtuigen om toch vooral samen in harmonie te leven.
Eén van de belangrijkste activteiten is de gedichten- en tekenwedstrijd voor de leerlingen van de basisscholen. Ongeveer 2.500 kinderen uit Laak doen aan deze unieke evenementen mee. De manifestatie is georganiseerd door het wijkberaad, in samenwerking met de basisscholen, de gemeente Den Haag en de politie. De manifestatie is op het plein voor het stadsdeelkantoor Laak, Slachthuisplein 25.