Gemeente Goes

Persbericht

Opening heringerichte Marconistraat

Vrijdag 27 mei wordt de heringerichte Marconistraat in Goes geopend. Wethouder Linssen zal de officiële openingshandeling verrichten om
15.00 uur bij de Renault-garage (Marconistraat 3).

Namens het begeleidend ingenieursbureau Royal Haskoning voert de heer J. Jorritsma het woord. Namens de ondernemers van de Marconistraat voert de heer J.J. de Schipper het woord.

De Marconistraat heeft in de periode van oktober 2004 tot en met heden een metamorfose ondergaan. In deze periode heeft de Marconistraat een andere inrichting met bijbehorende uitstraling gekregen en is tevens de riolering gerenoveerd.

De vernieuwde inrichting omvat met name het scheiden van de motorvoertuigen en het fietsverkeer. Door het eenrichtingsverkeer in de Marconistraat kon de rijbaan zodanig versmald worden dat er meer ruimte kwam voor parkeergelegenheid, fietsers en voetgangers.

De woonboulevard heeft mede door het plaatsen van de roestvrijstalen lichtmasten, die afkomstig zijn uit de recent heringerichte Korte Kerkstraat, in combinatie met het nieuw aangebrachte groen meer uitstraling gekregen.