Gemeente Haarlem


24 mei 2005
Sector Stadsbeheer

152/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente treft verkeersmaatregelen rondom Raaks - garage

Gezien de verkeersproblematiek rondom het uitrijden van de Raaks - garage, besluit de gemeente om deze week nog extra verkeersmaatregelen te nemen om de doorloop uit de garage te versnellen.

De Vestestraat is afgesloten vanwege de sloop - en bouwwerkzaamheden ten behoeve van het project Raaks. Het verkeer in en uit de garage kan momenteel alleen via de Jacobstraat en kan dan alleen linksaf richting Raaksbruggen. Dit veroorzaakt op drukke momenten aanzienlijke verkeersstromen.

De gemeente heeft daarom besloten om het mogelijk te maken ook de garage uitkomend rechtsaf te kunnen. De busbaan op de Raaks wordt weer opengesteld voor het verkeer. Op de kruising Raaks/Gedempte Oude Gracht moet het verkeer dan linksaf richting de Nassaulaan. De busbaan die hier nu is wordt voor deze periode ook opengesteld. Het verkeer mag hier niet rechtsaf de Gedempte Oude Gracht op, omdat dit de sluiproute door de binnenstad bevordert. Verkeer dat rijdt op de Gedempte Oude Gracht en komt vanaf het Verwulft richting postkantoor mag daar eveneens rechtdoor over de opengestelde busbaan. De verkeerslichten op dit kruispunt, de belijning en de borden worden hierop aangepast.

De werkzaamheden hiervoor starten op vrijdagochtend 27 mei om 8.30 uur en zijn dezelfde dag klaar. Vanaf dat moment gaat deze gewijzigde verkeersmaatregel in werking.

Myrna Wiggers
023-511 4902
mwiggers@haarlem.nl


---- --