Gemeente Gouda


Gemeenteraad solingen bezoekt gouda (24/05/05)

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei bezoekt de gemeenteraad van onze partnerstad Solingen de gemeente Gouda. De raad van onze Duitse partnerstad is de gast van onze gemeenteraad. Er is een gevarieerd programma opgesteld. Op vrijdagmiddag staat het Goudse Spoorzoneproject centraal, waarbij ook het cameratoezicht op en rond het station aan de orde komt.

Zaterdag begint het programma in het museumgoudA, waar de restauratie van de cartons van de Goudse Glazen wordt bekeken. Daarna volgt een korte rondleiding door het museum.

Na het bezoeken van de Goudse Glazen in de St. Janskerk wordt een wandeling door het Cultureel- en Havenkwartier gemaakt. Rond half een wordt door de burgemeester van Solingen, de heer F. Haug, het herplaatste beeld De Steltlopers onthuld op de kop van de Raam nabij het Binnenhaven-museum. Dit beeld werd in 1972 door de stad Solingen aan Gouda geschonken ter gelegenheid van het feit dat Gouda toen 700-jaar stadsrechten bezat. Het beeld is ontworpen door de Solinger beeldhouwster Lise Ketterrer. Zaterdagmiddag keert de gemeenteraad van Solingen huiswaarts.

De uitwisseling vindt vanaf het begin van de 80-er jaren plaats. Om de twee jaren vinden deze bezoeken plaats, de ene keer in Solingen, de andere keer in Gouda.
Footer