TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-05-2005

Televisie
GEWOON JAN SMIT
Uitzending vrijdag 27 mei
Nederland 2 - 21.00 uur

jan smit deelt het bed

Jan is met zijn vrienden op wintersport in Avoriaz in Frankrijk. Hij heeft een paar dagen vrij en benut dit om lekker te skiën, daarna te après-skiën en natuurlijk even uit te rusten. Normaal gesproken slaapt Jan in luxe hotels in het buitenland, maar nu zit hij met zeven vrienden in een huisje. Hij moet zelfs zijn bed delen met één van zijn vrienden! Hoe dat bevalt en óf Jan eigenlijk kan skiën, is te zien in deze aflevering van GEWOON JAN SMIT op vrijdag 27 mei.

Jaap Buijs, Jans manager en diens zoon Aloys zijn ook in Avoriaz met hun gezin en zitten ook in een huisje. Jaap heeft zelf eten meegenomen vanuit Volendam en maakt zijn buren jaloers met de geuren van heerlijk gebakken schol en andere vissoorten.

In Nederland gaat Monique, Jans jongste zusje, naar haar wekelijkse voetbaltraining en ook gaat ze even winkelen met moeder Gerda. Na het winkelen gaan ze langs bij 'de Peet', een tante van Gerda die haar heeft opgevoed toen ze nog jong was. De Peet woont in een klein, oud huisje aan de dijk van Volendam en draagt nog altijd de originele Volendamse klederdracht.

Deze aflevering vertelt Jan over zijn rol als ambassadeur van SOS-Kinderdorpen en haalt hij een cheque voor deze organisatie op bij een basisschool in Volendam. Een hele andere rol speelt hij wanneer hij als jurylid mag fungeren in een Duitse Missverkiezing! Jan weet bij voorbaat al wie zijn favoriet is. Het is die blonde of toch die met dat lange donkere haar? Hij weet in ieder geval niet waar hij moet kijken met al dat vrouwelijke schoon om zich heen!




TROS