TASKFORCE JEUGDWERKLOOSHEID

Uitnodiging slot Jongeren Actieweek - presentatie cijfers

Uitnodiging slotbijeenkomst Jongeren Actieweek Taskforce Jeugdwerkloosheid en CWI

Bekendmaking actuele cijfers Taskforce Jeugdwerkloosheid en CWI Activiteiten Lenteoffensief lijken zoden aan de dijk te zetten

Geachte redactie,

Graag nodigen de Taskforce Jeugdwerkloosheid en CWI u uit om op vrijdag 27 mei van 14.00 -18.00 uur aanwezig te zijn bij de feestelijke afsluiting van de Jongeren Actieweek in Rotterdam. Leden van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en enkele prominente Rotterdammers zullen in FORUM's NL Nieuwland Bus CWI Zuidplein en het Jongerenloket Rotterdam bezoeken. Buspassagiers zijn: Hans de Boer (voorzitter), André Timmermans (lid Raad van Bestuur CWI), Pauline Krikke (Burgemeester Arnhem), Sadik Harchaoui (Directeur FORUM), Niek-Jan van Kesteren (algemeen directeur VNO-NCW) en Wim Metsemakers, oud-voorzitter Raad van Bestuur ROC Eindhoven.

Tijdens de busrit zal CWI de actuele stand van zaken van de landelijke jeugdwerkloosheid presenteren en deze aanbieden aan de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Deze cijfers zullen niet alleen bestaan uit het weergeven van het aantal bemiddelde jongeren en het aantal aangeboden vacatures. De cijfers van jongeren die met ondersteuning door CWI zelf een baan hebben gevonden, zullen hierin meegenomen worden. Ditzelfde geldt voor jongeren die door CWI gericht naar een uitzendbureau zijn verwezen en op die manier aan de slag zijn gegaan.

Het programma:
14.00 uur Ontvangst bij CWI Zuidplein in Rotterdam. Feestelijke opening vacaturecafé en informele gesprekken tussen werkgevers en jongeren.
15.00 uur Vertrek NL Nieuwlandbus
15.30 uur Ontvangst bij Jongerenloket Rotterdam 15.45 uur Matching tussen jongeren en aanwezige werkgevers en ROC
16.30 uur Feestelijke afsluiting Jongeren Actieweek en bekendmaking resultaten. Start borrel met band op hoogwerker bij skatebaan
18.00 uur Terug naar Zuidplein

Wilt u aanwezig zijn bij deze feestelijke middag en meereizen in de bus? Dan kan dat! Uiteraard kunt u ook een gedeelte van de middag bijwonen. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Nynke Noyons, persvoorlichter Taskforce Jeugdwerkloosheid, T:
070-333 4204, M: 06-53 27 96 19, @: nnoyons@minszw.nl.

Met vriendelijke groet,

Hans de Boer
Voorzitter Taskforce Jeugdwerkloosheid

Over het Lenteoffensief
De Taskforce Jeugdwerkloosheid heeft voor dit jaar de taakstelling 15.000 extra jeugdbanen te realiseren. In de eerste maanden van dit jaar was nog geen teken te zien van een oplevende economie en een aantrekkende arbeidsmarkt. Tijd voor extra actie: het 'Lenteoffensief': in de maanden april, mei, juni en juli zullen extra acties worden ingezet om meer jeugdbanen te realiseren. Het Lenteoffensief bestaat uit twee onderdelen: de samenwerking met CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) en de televisie-series voor jongeren en werkgevers die aanstaande zaterdag 16 april op zender Yorin en op maandag 18 april op RTL5 van start gaan.

Over de Jongeren Actieweek
In het kader van het Lenteoffensief organiseren Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en de Taskforce Jeugdwerkloosheid in de week van 23 tot en met 27 mei door heel Nederland activiteiten om extra jongeren op extra jeugdbanen te bemiddelen. De Jongeren Actieweek is een van de middelen die wordt ingezet om dit target ook daadwerkelijk te halen. Met een SMS-actie willen de Taskforce en CWI ook de groep onbereikbare jongeren mobiliseren.

Over de FORUM-campagne NL Nieuwland
De campagne NL Nieuwland gaat aan de slag met het gegeven dat Nederland een land is waar allerlei culturen samenleven. Door deze diversiteit is Nederland constant in verandering. Nederland wordt Nieuw Land. Bijna alles wat nieuw is gaat gepaard met voordelen, maar ook vooroordelen. Om die weg te nemen moeten we meer met elkaar kennismaken en elkaar ontmoeten. Daarom laat FORUM sinds januari dit jaar een unieke touringbus door Nederland rijden die de hobbels op de wegen niet uit de weg gaat en meningen, confrontaties en initiatieven opzoekt (zie ook: www.forum.nl of www.nlnieuwland.nl).

25 mei 05 11:46