Partij van de Arbeid


Den Haag,


Zorg in de wijk - Debat over langdurige zorg voor ouderen, gehandicapten en mensen met een psychische beperking


Naar aanleiding van het zorgrapport van de projectgroep zorg van de Partij van de Arbeid organiseert het kenniscentrum op vrijdag 27 mei een debat over langdurige zorg in de wijk. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het woonzorg en dienstcentrum Menno Simonshuis in Buitenveldert.


Frank Heemskerk, PvdA Tweede-Kamerlid zal het rapport presenteren en in debat gaan met Marielle Rompa, Arcares, Gerard de Kruik, Menno Simonshuis, Duco Adema wethouder stadsdeel Buitenveldert, verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, cliënten en geïnteresseerden.


Centraal hierbij staan de voorstellen uit het rapport over langdurige zorg. Biedt de uitvoering van de langdurige zorg door de gemeenten meer kansen op goede zorg in de wijk? Is het heffen van eigen bijdragen noodzakelijk en moeten mensen kunnen bijbetalen voor extra luxe in de zorg? Kunnen patiënten beter geïnformeerd worden over de kwaliteit van zorginstellingen via een Michelin- sterrensysteem?


Het debat over zorg in de wijk vindt plaats op vrijdag 27 mei van 14.30- 16.30 uur in het Woonzorg en dienstcentrum Menno Simonshuis in Buitenveldert Noordhollandstraat 17-A in
Amsterdam- Buitenveldert.