Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 27 MEI 2005

----------
WATNOU..?! VRIJDAG 27 MEI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 27 mei is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Vandaag een onderwijsspecial in verband met het eindexamen.

Het imago van het VMBO is in de media vaak slecht: veel uitval, bezigheidstherapie voor lastige jongeren, veel geweld maar geleerd wordt er amper. Het Landelijk Actie Komitee scholieren, kortweg LAKS, deed dit voorjaar met een veldonderzoek naar het imago van VMBO scholen. Zo n 60 procent van alle scholieren zit op het vmbo en die zijn toch niet allemaal zinloos bezig? WATNOU..?! spreekt met LAKS-onderzoeker Ramon en met de scholieren zelf op zoek naar een antwoord.

Zijn Marokkaanse meisjes succesvoller dan Marokkaanse jongens op school? Of is dat een beeld dat ontstaan is doordat de media het falen van een klein groepje jongens breed uitmeet? Leen Sterckx zocht het uit en schreef daarover als co-auteur mee aan het boek Een ander succes, de keuzes van Marokkaanse meisjes . In WATNOU..?! onthult zij haar bevindingen.

Amsterdamse jongeren die veel spijbelen of moeite hebben met het vinden van een baan, krijgen vanaf mei begeleiding van een eigen coach. Het mentorenproject Goal! levert de coaches. Op die manier wil Amsterdam de risicojongeren een eindje op het goede pad begeleiden. WATNOU..?! spreekt met wethouder Aboutaleb en met de coaches over het initiatief.

Tenslotte een live optreden van singer-songwriter Arthur ten Cate en columniste Arzu die haar eindexamen nachtmerrie weer naar boven haalt.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten.

Live vanuit Mediapark in Hilversum.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!

----------