PERSBERICHT - 2005-05-26

Onur Air vliegt weer vanaf vrijdag 27 mei

Onur Air mag weer vliegen. De Inspectie Verkeer en Waterstaat kondigde dit dinsdag op 24 mei aan. Het management van de Turkse luchtvaartmaatschappij is blij met het opheffen van het vliegverbod. Hieruit blijkt dat er niks aan de hand is met het onderhoud en de kwaliteit van de toestellen van Onur Air, aldus Esat Aksak, general manager van Onur Air in Nederland. De eerste Onur vlucht vertrekt aanstaande vrijdag vanaf Rotterdam Airport en is al bijna volgeboekt.

Wij hebben voortdurend het vertrouwen gehad dat er een oplossing zou komen, omdat wij het volste vertrouwen hebben in de staat van onze vliegtuigen. We hebben niet voor niets sinds de jaren 90 diverse awards in de wacht gesleept. Wij betreuren het echter ten zeerste dat er passagiers en zakenpartners van ons zijn gedupeerd en hebben ons uiterste best gedaan iedereen de afgelopen twee weken in alle opzichten tegemoet te komen, aldus Aksak.

Onderscheiding
Onur Air benadrukt dat de maatschappij zich voor wat betreft het onderhoud van haar toestellen altijd volledig aan de internationale richtlijnen heeft gehouden. Onlangs ontving Onur Air zelfs een onderscheiding van Airbus voor de uitstekende staat waarin haar vloot van 10 Airbussen A321 zich bevindt. De prijs wordt later deze maand uitgereikt op Rhodos tijdens een symposium van Airbus.

Prioriteit
Directeur 'Vluchtveiligheid en Kwaliteit' van Onur Air, Yaliz, wijst er daarnaast op, dat Onur Air al eerder onderscheidingen heeft ontvangen van Airbus en ook van Boeing Company. Vluchtveiligheid heeft bij Onur Air de hoogste prioriteit. In dat kader worden ook de meest strikte voorzorgsmaatregelen genomen om de passagiers zo veilig mogelijk te vervoeren.

Gekwalificeerd
Het onderhoud aan vliegtuigen en motoren wordt gedaan door maatschappijen die daartoe internationaal volledig gekwalificeerd en gecertificeerd zijn zoals Turkish Airlines, Air France en Rolls Royce. De piloten worden voortdurend getraind op flightsimulators bij Air France in Frankrijk en SAS flight Academy in Zweden.

De eerste vlucht van Onur Air - na de opheffing van het vliegverbod - vertrekt vrijdag 27 mei om 18.00 uur vanaf de luchthaven Rotterdam Airport. De vlucht is zo goed als volgeboekt, met aan boord ruimt 200 vakantiegangers.

Informatie
Kijk voor meer informatie op www.onurair.com.tr, www.onurair.nl of de website van de Inspectie Verkeer en Waterstaat www.ivw.nl.