GE MONEY



GE Money viert één jaar in dienst van haar Europese klanten

EUROPEES HOOFDKWARTIER, DUBLIN, Ierland, May 27/PRNewswire/ --


- Overnames en nieuwe producten zijn stuwende kracht achter bedrijfsgroei

Het grootste financiële consumentenmerk in Europa, GE Money, viert één jaar in dienst van haar klanten met een nettogroei van tientallen procenten en een groot aantal nieuwe en vernieuwende financiële producten voor consumenten. De wereldwijde trek naar GE Money en de recente overnames in Spanje en Rusland houden de grootste financiële merknaam in Europa die niet aan een bank toebehoort gaande.

De merknaam GE Money werd in het leven geroepen om de GE Consumer Finance-bedrijven en -producten onder één naam te verenigen. Met de nieuwe naam en door de klanten te voorzien van waarde, snelheid en gemak bij het zakendoen, blijft het bedrijf verkoopcijfers en rentabiliteit verbeteren.

Onder leiding van Dan O'Connor, voorzitter en algemeen directeur van GE Consumer Finance in Europa, doet het bedrijf zaken in 21 Europese landen: Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Franse overzeese gebiedsdelen, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In slechts 12 jaar heeft het bedrijf in Europa meer dan 20 miljoen klanten aangeworven en in 2004 een netto-inkomen behaald van meer dan $1 miljard (VS) met een groei van de netto activa van 22 procent.

Onder de producten van GE Money vallen onder andere: creditkaarten onder eigen merknaam, autoleningen en -leases, persoonlijke leningen, bankkaarten, hypotheken, schuldconsolidatie, zakelijke reis- en inkoopkaarten en kredietverzekering.

Marktonderzoek naar merkbekendheid

Sinds de GE Money-merkmigratie begon in het tweede kwartaal van 2004, wordt de overgang naar één wereldwijd consumentenmerk zorgvuldig gevolgd. Merkbekendheid bij consumenten, het herinneren van advertenties, merkimago en -trouw en klanttevredenheid zijn elementen die gemeten worden aan de hand van een lopend merkonderzoek.

De eerste onderzoeksresultaten uit belangrijke Europese landen duiden op een merkbekendheidniveau dat de plannen overtreft. In één land werd het doel van 24 procent, gesteld voor 12 maanden, in slechts vijf weken bereikt.

Groei in Europa

Sinds het begin van 2005 is GE Money blijven groeien, zowel organisch als door overnames, en bleef nieuwe producten in Europa introduceren. De introductie van deze financiële producten vult de regionale bedrijfsstrategie aan en komt tegemoet aan de vraag van klanten.

Naast de introductie van een breed scala nieuwe producten breidde GE Consumer Finance haar aanwezigheid in heel Europa ook uit middels een groot aantal initiatieven. In de afgelopen zes maanden waren dat bijvoorbeeld:


- In Spanje vormden GE Consumer Finance en Caja de Ahorros del Mediterraneo (CAM), CAMGE Financiera, een kredietinstelling die zich
gaat specialiseren in consumentenfinanciering, waaronder persoonlijke
leningen en creditkaarten. CAMGE Financiera werd opgericht met een beginkapitaal van 468 miljoen euro.

- In Rusland heeft GE Consumer Finance DeltaBank overgenomen, een in Moskou gevestigde Russische bank die consumentenfinanciering biedt met
creditkaarten, aankoopfinanciering en persoonlijke leningen.

Overal in Europa en in de rest van de wereld legt het bedrijf zich erop toe om zich een verantwoordelijk lid van de gemeenschap te tonen.
MoneyBasics, een educatieve website met financiële informatie, is onlangs in het Verenigd Koninkrijk van start gegaan en geeft informatie over persoonlijke financiën, financiële planning en het gebruikmaken van krediet.
De niet-commerciële website die door GE Consumer Finance in een unieke samenwerking met Credit Action and CCCS werd gecreëerd, biedt interactieve tools en onafhankelijk financieel advies: www.moneybasics.co.uk.

Keuze van een nieuwe naam

Na de reorganisatie van de bedrijven van GE Capital in 2003 werd de mogelijkheid geïdentificeerd om een nieuwe merknaam te introduceren. 'De nieuwe merknaam moest over culturele barrières reiken door de klanten de betrouwbaarheid van banken gepaard met de snelheid en het gemak van traditionele financieringsinstellingen te bieden in één pakket,' volgens George Awad, senior vice-president van Global Marketing.

Het marketingteam van GE Consumer Finance overwoog eerst een lijst van 200 mogelijke bedrijfsnamen en bracht dit aantal door kwalitatief onderzoek terug tot 21. Vier namen bleven uiteindelijk over die toen nog uitgebreid kwantitatief onderzocht werden. Na de laatste ronde van onderzoek kwam de naam GE Money als de winnaar uit de bus.

Wereldwijde introductie

In 2005 werd de merknaam GE Money geïntroduceerd in België, Tsjechië, Finland, Ierland, Italië, Letland, Polen, Slowakije, Zwitserland en eveneens in delen van Azië en Zuid Amerika. In 2004 werd de merknaam GE Money al geïntroduceerd in Australië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en Zweden.

Het nieuwe merkimago heeft in elk land de naam en reclame op plaatselijke vestigingen, kiosken en hoofdkwartieren veranderd. Gedrukte en media-advertenties, publiciteit, introductie van nieuwe producten en belangrijke activiteiten voor het personeel maken deel uit van de introductie van de merknaam.

De nieuwe look van GE Money ziet er proper en transparant uit en wordt grafisch fleurig weergegeven. Het is eenvoudig en optimistisch en wordt in de consumentenliteratuur zodanig onder de aandacht gebracht dat het de merkwaarden snelheid, gemak, toegankelijkheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en waarde impliceert.

De kenmerkende benadering van GE Money in de huidige bankomgeving geeft de klant gemakkelijker toegang. De naam GE Money is gelijk aan het
bedrijfsdoel: de mogelijkheid om 'ja' tegen de klanten te zeggen. Gemak en flexibiliteit zijn ook belangrijke merkeigenschappen voor GE Money. Met meer dan 142.000 vestigingen en 185.000 ATM's is GE Money altijd in de buurt van de klant.

Een deel van de klantgerichtheid zijn de vereenvoudigde aanvraagformulieren voor krediet en leningen, met grote letters en tekstvakken met toelichtingen. Hoffelijke klantenservice en onmiddellijke aandacht zijn de kenmerken van de klantgerichtheid. 'We zijn zeer tevreden met de reacties van de klanten op hun ervaring met GE Money,' zei David Nissen, voorzitter en algemeen directeur van GE Consumer Finance. 'We zien ernaar uit om met de unieke kenmerken van ons merk lange-termijn klantenrelaties op te bouwen en nieuwe klanten aan te trekken.'

INFORMATIE OVER GE CONSUMER FINANCE

GE Consumer Finance, een dochteronderneming van General Electric Company, is met activa van meer dan US$150 miljard een toonaangevende leverancier van kredietservices aan de consument, detailhandel en autodealers in 47 landen overal ter wereld. GE Consumer Finance, gevestigd in Stamford, Connecticut (VS), biedt een breed scala aan financiële producten, waaronder creditkaarten onder de eigen merknaam, persoonlijke leningen, bankkaarten, autoleningen en -leases, hypotheken, zakelijke reis- en inkoopkaarten, schuldconsolidatie, eigen huis krediet en kredietverzekering. Meer informatie is beschikbaar op http://geconsumerfinance.com .

INFORMATIE OVER GE

GE (NYSE: GE) is Imagination at Work -- een gediversifieerd bedrijf in technologie, media en financiële diensten, dat zich richt op het oplossen van de moeilijkste problemen ter wereld. GE bedient klanten in meer dan 100 landen en verschaft meer dan 300.000 mensen overal ter wereld werk met producten die variëren van vliegtuigmotoren, elektriciteitsopwekking, waterzuivering en beveiligingstechnologie tot medische beeldvorming, bedrijfs- en consumentenfinanciering en geavanceerde materialen. Bezoek voor meer informatie de bedrijfswebsite: www.ge.com

Website: http://www.moneybasics.co.uk
http://geconsumerfinance.com
http://www.ge.com

Source: GE Money

http://www.geconsumerfinance.com/AboutConsFinance/GENews/GEMoneymediac ontacts(UNDERSCORE)Europe.htm

27 mei 05 09:26