Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 27-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs.

Omstreeks 16.30 uur kreeg een 38-jarige man uit Culemborg op de Kanaalweg een stopteken. Op het moment dat de agenten om zijn papieren vroegen werd de man nerveus en verklaarde niets bij zich te hebben. Wel gaf hij aan dat het voertuig op zijn naam stond. Via de meldkamer bleek dat de man twee maanden eerder was aangehouden en hetzelfde verhaal aan de politie had verteld. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en een valse naam had opgegeven. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Abstederdijk heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto rijden waarvan men wist dat de bestuurder zijn rijbewijs was ingevorderd. De bestuurder kreeg op de Abstederdijk een stopteken. Aan de hand van de papieren bleek dat de man niet achter het stuur zat maar een kennis. Na een blaastest bleek dat de kennis - 45 jaar en afkomstig uit Utrecht gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 605 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 14.45 uur een man de winkel binnenkomen waarvan zij wisten dat hij een winkelontzegging had. Tevens zagen zij dat de 28-jarige uit Baarn goederen mee de winkel uit nam zonder deze eerst af te rekenen. De verdachte werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie die hem voor verhoor meenam naar het bureau.