Rijn & Venen 10.00 uur

Utrecht 27-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verlaten plaats ongeval

MAARSSEN Donderdagmiddag vond er op de kruising Pauwenkamp/Vogelweg een aanrijding plaats, waarbij de bestuurder de plaats van de aanrijding verliet.

Een getuige zag de man rijden en vermoedde dat hij onder invloed was van medicijnen. De bestuurder veroorzaakte een aanrijding met een ander voertuig en raakte verschillende paaltjes, maar reed vervolgens door. Door agenten werd de bestuurder hevig transpirerend in de auto aangetroffen in de berm op de Verbindingsweg voor de kruising met de Ruimteweg. De man was niet onder invloed van alcohol, maar maakte een wazige indruk. Hij verklaarde dat hij medicijnen gebruikte die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Hennep aangetroffen

MAARSSEN- Op donderdagochtend werd hennep aangetroffen in een woning.

Omstreeks 03.40 uur werd na binnengekomen informatie, hennep aangetroffen in een woning aan de Dr.Arienslaan 83 hennepplanten aan. Ook bleek dat er vermoedelijk illegaal stroom werd afgetapt. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt en de planten werden in beslag genomen.

Roodlicht controle

VREELAND- Op de Provincialeweg N 201 werd donderdagochtend van 07.30 uur tot 08.30 uur 4 bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die het rode licht negeerden.

Teveel op

MIJDRECHT - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 55-jarige man uit Mijdrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.55 uur werd de automobilist gecontroleerd op de Heemraadsingel. De blaastest wees uit dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hierop werd hij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 940 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

BREUKELEN Donderdagochtend hielden agenten op de Straatweg en op de G. van Nijenrodestraat een verkeerscontrole.

Op de Van Nijenrodestraat werd de gordeldraagplicht slecht nageleefd. In totaal werden 14 bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel. Ook werd er o.a. bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, kentekenbewijs en voor het negeren van het bord eenrichtingsverkeer.