Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen 27-05-2005

Politie houdt doorrijdster aan
ROGAT/HOOGEVEEN Op de A-37 bij Hoogeveen hield de politie donderdagmiddag een 44 jr. automobiliste uit Erm aan op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De vrouw kon worden aangehouden doordat een getuige van het ongeval waarbij zij was betrokken, achter haar was blijven rijden en de politie waarschuwde. In Rogat was de vrouw betrokken bij een aanrijding. Op de kruising van de Noorderkanaalweg met de weg Broekhuizen verleende een 25 jr. automobilist uit De Wijk haar geen voorrang. De vrouw reed na de aanrijding door. Achteraf verklaarde ze een soort black-out te hebben gehad. Haar auto was niet verzekerd. Na verhoord te zijn kreeg zij op het politiebureau een schikkingsvoorstel van 300,- waarna ze in vrijheid is gesteld. (05-143893)

Verdwenen veroorzaker ongeval had gedronken
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen hield donderdagavond een 39 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het onder invloed veroorzaken van een aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Op de kruising van de Buizerdlaan met de Sperwerlaan sloeg de verdachte, met volgens getuigen hoge snelheid, rechts af. Hij kwam daarbij op de Sperwerlaan op de verkeerde weghelft en botste op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 26 jr. man uit Hoogeveen. Na het ongeval verdween de man na een kort gesprek met de bestuurder van de andere auto te voet. Een kennis van de verdachte probeerde de gewaarschuwde politie nog te misleiden door te zeggen dat hij de auto had bestuurd. Getuigen verklaarden echter anders. De verdachte werd gebeld en toen hij weer op de plaats van het ongeval terug kwam aangehouden. Omdat hij gedronken had vorderde de politie zijn medewerking aan een ademanalyse. Dit weigerde hij. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoord te zijn is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld. (05-143946)

Bromfiets gestolen
EMMEN Op de Noorderstraat in Emmen is donderdagavond een groene Honda scooter gestolen. De 20 jr. eigenaar uit Emmen had zijn scooter omstreeks 19.30 uur afgesloten geparkeerd voor een winkel. Twee uur later ontdekte hij dat de scooter en twee helmen waren verdwenen.

Proces-verbaal voor drinken op de openbare weg en niet kunnen tonen identiteitsbewijs
COEVORDEN Een 22 jr. jongeman uit Coevorden is donderdagmiddag door de politie aangehouden en bekeurd. Op de Markt dronk hij een flesje bier hetgeen op basis van de Plaatselijke verordening verboden is. Toen de politie hem daar op aansprak werd hij vervelend en wilde hij zijn identiteit niet opgeven. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Nadat hij na veel gedoe uiteindelijk toch zijn identiteit opgaf is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld.

Boetes bij verkeerscontrole
EMMEN De politie hield donderdagmiddag verkeerscontroles op de Weerdingerstraat en de Kerkhoflaan in Emmen. Daarbij zijn 15 weggebruikers bekeurd. Zes automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, vijf bromfietsers omdat hun voertuig een te hoge constructiesnelheid. Verder kreeg een bestuurder een proces-verbaal omdat hij geen rijbewijs heeft en een ander omdat hij het rijbewijs niet bij zich had. Bij één van de gecontroleerde autos was de APK verlopen. Eén persoon trachtte tevergeefs een boete te ontlopen door het opgeven van een valse naam.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.