Politie Zeeland


---


Z-2926-2005 Onder invloed, Terhole

Omstreeks 01.00 uur vannacht is een 52-jarige automobilist uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed op de N61 ter hoogte van Terhole toen zijn rijgedrag opviel bij politieagenten. De man reed slingerend over de weg met een gangetje van ongeveer 40 kilometer per uur waar 80 is toegestaan. Toen de agenten hem, op straat, een blaastest lieten doen, bleek hier al uit dat hij veel te veel gedronken had. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Hier wenste hij verder geen medewerking meer te verlenen. Op een gegeven moment gaf de man geen enkele reactie meer. De ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de man overgebracht naar het ziekenhuis waar hij, ter observatie, is opgenomen. Van de man is een bloedproef afgenomen, op de uitslag wordt nog gewacht. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


W-2927-2005 Man neergestoken, Vlissingen

Gisteravond rond 22.51 uur is een 37-jarige Vlissinger op het Ravesteijnplein neergestoken door een onbekend gebleven man.
Hij werd met een steekvoorwerp in zijn rug gestoken. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toedracht is nog niets bekend.


O-2928-2005 Onder invloed, Burgh Haamstede

Omstreeks 01.25 uur vannacht is een 78-jarige automobilist uit Burgh Haamstede betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed op de Kraaijensteinweg toen hij een blaastest moest doen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.


O-2929-2005 Aangehouden wegens diefstal

Vannacht rond 02.30 uur is in een horecagelegenheid aan de Oude Vismarkt in Goes een 17-jarige Goesenaar aangehouden.
De man wordt ervan verdacht een tas van een bezoekster van de horecagelegenheid te hebben gestolen. Enige tijd later werd nog een tweede verdachte, een 23-jarige Goesenaar, aangehouden in een ander cafe in Goes. Hij was in het bezit van de telefoon van de vrouw. Beide Goesenaren zitten nog vast en worden nog verhoord.


W-2930-2005 Onder invloed op de brommer

Op de Kromme Weele in Middelburg werd van twee jongens (17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Middelburg en Oost Souburg) een blaastest afgenomen.
De jongen van 18 bleek ruim twee keer teveel gedronken te hebben en kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring. Alle jongens kregen een verbaal voor het rijden zonder helm en eentje een verbaal voor het rijden zonder bromfietscertificaat.
Enige tijd later, omstreeks 04.15 uur, werd de jongen die een rijverbod had gekregen betrapt toen hij toch was gaan rijden. Hij is aangehouden en na verhoor weer heengezonden.


W-2931-2005 Onder invloed, Arnemuiden

Een 48-jarige bromfietser uit Arnemuiden is vannacht rond 02.50 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Uit de blaastest, die de man moest ondergaan, bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.