Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - meisjes opgepakt na belediging en diefstal
Publicatiedatum: 27-05-2005

De politie heeft donderdagavond in Arnhem twee meisjes van twaalf en veertien uit die stad aangehouden wegens belediging. Later bleken de meisjes ook spullen bij zich te hebben die ze zouden hebben gestolen uit winkels in de binnenstad. Surveillerende agenten waren rond half negen bezig met een controle onder de brug toen de meisjes over de brug liepen. Bij het zien van de agenten zouden ze hen zonder aanleiding hebben uitgescholen ten overstaan van omstanders. De meisjes werden daarop door de agenten aangehouden en bleken verschillende spullen bij zich te hebben met de prijskaartjes er nog aan. De meisjes bekenden later de spullen te hebben gestolen bij enkele winkels in het centrum. Het beledigen van de agenten zouden ze hebben gedaan omdat ze een hekel aan de politie hadden. Beide meisjes zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg e.o. - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 27-05-2005

De politie van de unit IJsselwaarden, verantwoordelijk voor de politiezorg in onder meer Rheden, Dieren en Doesburg, heeft donderdag gedurende middag en avonduren verkeerscontroles gehouden in Dieren, Ellecom en Doesburg. Daarbij werden in totaal 43 bekeuringen uitgedeeld. In Dieren werd gecontroleerd op de Harderwijkerweg; in Ellecom werd postgevat op de Zutphensestraatweg. Het niet dragen van autogordels en snelheidsovertredingen voerden met respectievelijk 5 en 8 bekeuringen de boventoon in het aantal overtredingen. In Doesburg werd gecontroleerd op de Mgr. Bekkerslaan en de Eekstraat. Ook hier het merendeel van de overtredingen voor het niet dragen van de gordel: 19 bekeuringen werden daarvoor uitgeschreven. De rest van de bekeuringen was voor diverse andere verkeersovertredingen zoals rijden op een onverzekerde bromfiets, rijden op een opgevoerde brommer en rijden door rood licht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles binnen bebouwde kom

Publicatiedatum: 27-05-2005

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn donderdag op verschillende wegen binnen de bebouwde kom van Arnhem verkeerscontroles gehouden. Een overzicht:

- Op Onderlangs werd tussen 07.30 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 3474 passanten reden er 534 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 100 km/u terwijl 50 daar de limiet is. De meeste overtreders (433) reden tot en met 10 km/u te hard.
- Tussen 11.30 en 12.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Zijpendaalseweg. Hier bleken 20 van de 66 gecontroleerde passanten harder te rijden dan de voorgeschreven 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

- Bij een snelheidscontrole op de Rosendaalseweg werden tussen 12.15 en 13.30 uur 40 hardrijders geflitst. In dat tijdsbestek waren 393 voertuigen de radar gepasseerd. Hoogst gemeten snelheid was 79 km/u terwijl ook op deze weg maximaal 50 is toegestaan.
- Op de Thomas à Kempislaan werd tussen 15.00 en 17.30 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden waarbij speciale aandacht uitging naar snelheid en gebruik van autogordels en valhelm. Van de 425 passanten werden er 23 bekeurd voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 84 km/u (maximaal 50 toegestaan). Drie automobilisten kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen en twee bromfietsers werden bekeurd wegens het niet dragen van de helm.
- Op de Hommelseweg werd tussen 18.00 en 20.00 uur een gordel- en bromfietscontrole gehouden. Dat leverde in totaal 17 bekeuringen op: 13 voor het rijden zonder gordels, 2 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en 2 voor het rijden zonder bromfietscertificaat.
- Tussen 20.00 en 21.30 uur werd weer een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Rosendaalsestraat met aandacht voor snelheid en autogordels en valhelm. Drie bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze te hard hadden gereden. Tegen nog eens 17 bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden op een opgevoerde brommer. Twee bromfietsers gingen op de bon omdat ze geen helm op hadden en nog eens 2 voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Van de 35 gecontroleerde automobilisten waren er 2 die geen gordel droegen.
- Op de Bosweg werd tussen 15.45 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 32 hardrijders op de foto gezet. De radar telde in dat tijdsbestek 560 passanten.

- Op Cattepoelseweg werd ook en snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde tussen 18.15 en 19.15 uur en leverde 17 overtredingen op. Van 80 passanten was de snelheid gecontroleerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden