Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemse (69) aangehouden na slaan kind
Publicatiedatum: 27-05-2005

Een 69-jarige bewoonster van de Arnhemse wijk 't Broek is donderdagavond aangehouden op verdenking van het slaan van een 7-jarige jongen. De jongen was even voor zeven uur op straat aan het spelen voor zijn huis toen de vrouw aankwam. Daarbij zou de vrouw de jongen zonder aanleiding hebben geslagen. De jongen raakte daarbij niet gewond. De vrouw liep daarna haar woning binnen. De moeder van de jongen en een buurvrouw waren getuige van het voorval en waarschuwden de politie. Die hield de vrouw in haar woning aan. De Arnhemse is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse gewond na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 27-05-2005

De Arnhemse politie heeft donderdagochtend een 27-jarige vrouw uit die stad naar het ziekenhuis gebracht nadat ze verwondingen had opgelopen door huiselijk geweld. Haar 31-jarige echtgenoot is door de politie aangehouden. Het slachtoffer was rond tien uur met haar twee kinderen de woning in de wijk Malburgen uitgevlucht waar een buurtbewoonster zich over haar ontfermde. Vandaar uit werd ook de politie gewaarschuwd. De vrouw had vermoedelijk kaakletsel en inwendige verwondingen en moest naar het ziekenhuis. Ze had tegenover de agenten verklaard dat er ruzie was ontstaan over het zoeken naar een tas. De ruzie zou zijn uitgelopen op een handgemeen, waarbij de Arnhemmer zijn vrouw meerdere malen zou hebben geschopt en geslagen. In de echtelijke woning bleek de 31-jarige Arnhemmer nog te vertoeven. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

In een woning in de wijk De Laar werd donderdagavond een 37-jarige Arnhemmer aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn 34-jarige vriendin. De twee hadden in de tuin ruzie gekregen waarna de Arnhemmer de vrouw zou hebben geslagen. De ruzie zou zich vervolgens op straat hebben voortgezet toen het slachtoffer wilde vluchten. Buurtbewoners waarschuwden de politie, die de man daarop aanhield. Het slachtoffer bleek niet ernstig gewond maar deed wel aangifte. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---