Ingezonden persbericht


De Raadsfractie van D66 wil van B&W duidelijkheid over de sloopwerkzaamheden van de RUG bij de Hortustuin

Terwijl omwonenden aangekondigd hebben om alle juridisch middelen te gaan gebruiken om de sloop te voorkomen lijkt de universiteit snel de boel te willen slopen.
D66 vindt dat onjuist en onverstandig. De democraten willen daarom van B&W weten of de RUG wel de benodigde vergunningen heeft voor sloop en kap.

D66 was, net als de meerderheid van de raad tegen de nieuwbouwplannen van de RUG aldaar, maar kon daar niet tegen doen, omdat de nieuwbouw wel binnen het geldende bestemmingsplan valt. Maar er waren al problemen met de kap van bomen. Nu blijkbaar ook met de sloop.

D66 Raadslid Hans van der Veen: "Ik ben wel verbaasd hoor. Het lijkt erop dat de RUG de sloop heeft willen afwerken voordat de bewoners daar bezwaar tegen hebben kunnen aantekenen. Als dat zo is, dan krijgen ze hele boze buren en dat is iets dat je niet moet willen."

D66 wil ook weten wat B&W willen doen om de partijen te verzoenen. Van der Veen: "De universiteit hoort natuurlijk in de Hortusbuurt thuis, maar er wonen ook andere mensen. Ik vind het triest dat de onenigheid zulke vormen moet aannemen. De rechtbank heeft zijn grote gebouw uiteindelijk heel vredig in de buurt kunnen vleien door rekening te houden met omwonenden. Waarom kan de universiteit dat niet"

Hans van der Veen
Raadsfractie D66

Noot voor de redactie (