Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten van 24 mei 2005

B&W-belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos
Deze week geen besluiten in deze portefeuille.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Implementatie taakstelling Nieuwegein Kiest SWN(2005/10033) De gemeenteraad heeft op 11 november 2004 de Keuzenota Nieuwegein Kiest vastgesteld. Onderdeel daarvan is een bezuinigingtaakstelling op de subsidie aan de Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN) van ¤ 50.000,- in 2006 en ¤ 300.000,- in 2007 en verder. B&W heeft kennis genomen van de stand van zaken van de implementatie. Verder heeft B&W ingestemd met de samenstelling van het basis welzijnpakket en de ambtelijke concretisering van de taakstelling Nieuwegein Kiest. Tevens is besloten om te reageren op de conclusies van de bijeenkomst van de raadscommissie SOC over de hoofdlijnen van het gemeentelijk welzijnsbeleid in februari, het conceptreorganisatieplan dat de SWN in maart heeft gepubliceerd en een brief van het Netwerk Lokale Aanpak (NLA) over het beëindigen van het Opstapproject bij SWN.

Preventieve maatregelen tegen vandalisme aan schoolgebouwen (2005/10032) De jaarlijkse schadepost als gevolg van vandalisme bij scholen is aanzienlijk. Om de schade te beperken zijn een aantal opties in beeld gebracht. Er is naar gezocht een middel te vinden dat het beleid van openbare speelplaatsen en preventie van vandalisme kan combineren en ongewenste neveneffecten voorkomt.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge
Deze week geen besluiten in deze portefeuille.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Implementatie Nieuwegein Kiest: kinderboerderij, dierenweides en Milieu Educatief Centrum (2005/10455) De gemeenteraad heeft vorig jaar in het kader van de besluitvorming rondom Nieuwegein Kiest, een motie aangenomen met als doel een optimale benutting van de locatie en voorzieningen in het Park Oudegein voor een gecombineerde functie van recreatie en educatie voor de inwoners van Nieuwegein. Overdracht van de Kinderboerderij en de dierenweides aan het particulier initiatief wordt onderzocht, waarbij de oprichting van een stichting een optie zou kunnen zijn. Ter versterking van de samenhang tussen de betreffende voorzieningen én om de levensvatbaarheid van een dergelijke stichting te bevorderen, heeft de raad aangegeven het werkingsgebied niet te beperken tot de Kinderboerderij en de dierenweides, maar daar ook het Milieu Educatie Centrum (MEC) en zo mogelijk de Wipwatermolen bij te betrekken. Als gevolg van de besluitvorming rondom Nieuwegein Kiest zijn er diverse bezuinigingen opgelegd. Voor de Kinderboerderij en de dierenweides geldt een taakstelling van ¤ 30.000,- in 2006, oplopend tot een structurele bezuiniging van ¤ 105.000,- per jaar vanaf 2007. Bij het MEC is per 1 januari een bezuiniging van ¤ 26.888,- doorgevoerd. Het college heeft kennis genomen van het verdere implementatietraject. Bij de implementatie worden belanghebbenden betrokken. Het totale onderzoek is naar verwachting eind 2005 gereed.

Budgetaanvraag bij provincie voor bodemmiddelen voor Vinex Vreeswijk (2005/10819) Het college van B&W heeft, in aanvulling op de bodemmodule uit het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma Stedelijke vernieuwing, besloten bij de provincie Utrecht een aanvraag te doen voor ISV 2-bodemmiddelen voor de financiering van een deel van de bodemsanering van de Vinexlocatie Vreeswijk. Deze middelen zijn bij de provincie Utrecht beschikbaar voor de ISV periode 2005-2010 door overheveling van Vinac- bodemgelden voor de regio BRU naar de ISV bodemmiddelen.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Onder voorwaarden trouwen op locatie naar keuze (2005/19462) Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om, naast de huidige huwelijksvoltrekkingen in het gemeentehuis en de voormalige kloosterkapel van de Lantaern, onder voorwaarden ook de mogelijkheid te bieden in Nieuwegein te trouwen in een locatie naar keuze.

College stelt voorjaarsnota 2005 vast (2005/10842) Het college heeft de Voorjaarsnota 2005 vastgesteld en aangeboden aan het presidium voor behandeling in de raad.