Universiteit Nyenrode

Nieuwe actie Nyenrode om Bachelor mobieler te maken

Na rapport Onderwijsinspectie


- PERSBERICHT - Breukelen, 27 mei 2005 - Enkele tienduizenden studenten ontvangen deze dagen een felicitatie van Nyenrode met het behalen van hun bachelor diploma. De business universiteit wil met de actie bachelors bewust maken van het feit dat zij na het behalen van hun diploma de keuze hebben om elders te gaan studeren of te gaan werken. Studenten kunnen zich op de site wehebbeneencadeautjevoorjou.nl aanmelden voor een speciale dag op Nyenrode, die hen middels workshops voorbereidt op arbeidsmarkt of vervolgstudie elders.

De actie volgt kort op de bekendmaking van het rapport BaMa ontkiemt van de Inspectie van het Onderwijs en een rapport van de Europese studentenbond ESIB. Daarin werden ook zorgen geuit over de geringe mobiliteit van studenten tussen onderwijsinstellingen, één van de redenen om de Bachelor-Master-structuur in te voeren. Herman Bruggink, President van Nyenrode: Voor afgestudeerde Bachelors die willen doorstromen naar een andere universiteit is er veel onduidelijkheid. Kan dat zomaar of moet ik speciale schakelprogrammas volgen? Er hangt een sfeer van ontmoediging, die vanuit het bekostigingssysteem van de reguliere universiteiten wel is te verklaren, maar niet is goed te praten. Met deze actie willen we studenten aanmoedigen die sfeer te doorbreken, zoals ook de staatssecretaris steeds predikt. Dat is van belang voor de Nederlandse concurrentiepositie op de Europese arbeidsmarkt. Wil je daar echt meetellen, dan moet je laten zien dat je ondernemingsgeest hebt.

Nyenrode Business Universiteit biedt op het gebied van de bedrijfskunde geen bachelor-opleidingen aan, maar uitsluitend een Master of Science in Management van zestien maanden. Recentelijk is het Nyenrode College INHOLLAND opgericht, dat studenten een bachelor opleiding van drie jaar biedt, in Den Haag en Diemen.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (