Ingezonden persbericht


BMC SOFTWARE introduceert de BMC Performance Manager: de volgende generatie PATROL®

BMC Software boekt forse vooruitgang in producten voor Distributed Systems Management

SCHIPHOL-RIJK, 27 mei 2005 - BMC Software, Inc. , vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management, maakt vandaag de introductie bekend van de BMC Performance Manager, de nieuwe generatie van PATROL. BMC Performance Manager stroomlijnt systeembeheer op basis van holistische weergave, is een innovatieve oplossing voor end-to-end systeembeheer, biedt functionaliteit voor het stellen van de juiste diagnose bij complexe problemen en is eenvoudig te implementeren, installeren en te gebruiken. BMC Performance Manager is per direct verkrijgbaar. Bedrijven kunnen met BMC Performance Manager hun prestaties verbeteren, hun systemen optimaliseren en de kosten verlagen, doordat het nu mogelijk is om de aandacht te verleggen van onderhoud en standaardwerkzaamheden, naar taken met een hogere toegevoegde waarde. BMC Performance Manager ondersteunt de Infrastructure and Application Management Route-To-Value, de basis van de BSM-strategie (Business Service Management) van BMC Software. "Deze aankondiging is een belangrijk moment in onze BSM-strategie. Dit is het resultaat van onze uitgebreide kennis, ervaring en jarenlange innovaties. De markt voor systeembeheer is gegroeid evenals de vraag naar meer intuïtieve oplossingen. Qua architectuur is BMC Performance Manager een doorontwikkeling op basis van de wensen die door onze klanten naar voren zijn gebracht. Wij hechten veel belang aan ons klantenbestand en doen er alles aan om ons aanbod op het gebied van systeembeheer te optimaliseren en ons concurrentievoordeel te verbeteren", aldus Bob Beauchamp, President en CEO van BMC Software."

Eén weergave met BMC Performance Manager
De eerste BMC Performance Manager-release, BMC Performance Manager Portal, is een web-based geïntegreerde managementconsole en maakt ook gebruik van BMC Impact Portal. De BMC Performance Manager Portal is voorzien van visuele integratie van PATROL, PATROL Express en BMC Service Impact Manager. Op deze manier krijgt de gebruiker een holistisch beeld van de hele IT-infrastructuur. Deze integratie is een voorbeeld van BMC Software's commitment om te komen tot geïntegreerde consoles voor verschillende oplossingen. Hiervoor wordt BMC Atrium View gebruikt, onderdeel van de BMC Atrium-strategie voor BSM. Rapportages en meldingen worden gecombineerd en het wordt gebruikers gemakkelijk gemaakt om van weergave te veranderen (van infrastructuur naar zakelijke activiteiten en omgekeerd), zodat problemen sneller kunnen worden opgespoord en verholpen, voordat de klant er hinder van ondervindt.

BMC Performance Manager Portal is in operationeel opzicht volledig te combineren met eerdere versies van PATROL, PATROL Knowledge Modules, PATROL Express en BMC Service Impact Manager in één geïntegreerde weergave. Met BMC Performance Manager Portal zijn er geen verschillende consoles meer nodig wanneer PATROL-technologie van verschillende generaties wordt gebruikt en maakt het beheer van grote, complexe computeromgevingen veel eenvoudiger. PATROL Express is tevens uitgebreid met extra ondersteuning voor toepassingen als Apache Web Server, Compaq Insight Manager, Dell OpenManage, BEA WebLogic, IBM WebSphere, JBoss en SAP. Daarnaast is ondersteuning voor monitoring via SNMP-traps en Telnet toegevoegd. Andere nieuwe voorzieningen in deze release zijn instelbare monitoring via veilige shell-opdrachten of JMX, verbeterde mogelijkheden op het gebied van rapportages en waarschuwingen en meer flexibiliteit in de ondersteuning van meerdere gebruikers.

Eén licentie met BMC Performance Manager
BMC Performance Manager-oplossingen worden wereldwijd geïntroduceerd op basis van een geconsolideerde licentiestructuur waarin PATROL en PATROL Express worden samengebracht in één product. Deze ene licentiestructuur maakt het mogelijk om gemakkelijk te wisselen van platform en functie. De gebruiker kiest zelf welke technologie hij wil gebruiken op welk platform en kan met één vereenvoudigde licentie beschikken over alle beheerfuncties die gewenst zijn: gestroomlijnd systeembeheer en de mogelijkheid om op een flexibele manier de juiste beheertechnologie te installeren, zodat altijd snel kan worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen.

Eén architectuur met BMC Performance Manager
BMC Performance Manager is een geïntegreerde oplossing die de betrouwbaarheid van het klassieke PATROL mét agents combineert met het gebruiksgemak en de eenvoud van PATROL Express zonder agents. Hierdoor worden de gebruikskosten van het systeembeheer verlaagd, terwijl de systeemprestaties juist worden verbeterd. Deze innovatieve aanpak maakt gebruik van een policy-based implementatiemechanisme. Dankzij de ingebouwde intelligentie hoeft de IT-manager niet zelf te beslissen welke vorm van beheer moet worden geïnstalleerd. In plaats daarvan hoeft alleen maar te worden gekeken naar het gewenste resultaat, een basisprincipe van BSM. Deze bedrijfsgerichte werkwijze is gebaseerd op een technologie voor het oplossen van installatieproblemen, het vereenvoudigen van de administratie en het beperken van de benodigde infrastructuur. Deze werkwijze resulteert in betrouwbare en flexibele functionaliteit voor het beheer van grote, complexe en heterogene omgevingen.
De geconsolideerde pakketten vormen de basis voor continue waarde en functionaliteit voor PATROL- en PATROL Express-gebruikers. Nieuwe BMC Performance Manager-releases die voor de rest van 2005 gepland staan zorgen voor een verdere verbetering van de integratie met oplossingen van partners en beheeroplossingen van andere bedrijven. Releases waarin PATROL- en PATROL Express-technologie worden gecombineerd in één geïntegreerde architectuur zorgen voor extra diagnose- en herstelmogelijkheden en voor een verdere verlaging van de configuratie- en implementatiekosten.

Reeds gedane investeringen zijn veilig met BMC Performance Manager Bestaande PATROL- en PATROL Express-installaties worden met BMC Performance Manager opgewaardeerd. Eerdere investeringen in die technologie blijven op die manier behouden. Bovendien blijft de bestaande integratie in andere producten van BMC Software en andere bedrijven gewoon behouden met BMC Performance Manager, zoals dat nu het geval is bij PATROL en PATROL Express.

Over BMC Software
BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2004 realiseerde de firma een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl

BMC Software, de logo's van BMC Software en alle ander namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2004, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.