Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 mei 2005

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Auto tegen woning

Automobilist verleent geen voorrang

Haaksbergen

Op donderdag 26 mei vond omstreeks 22.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Enschedesestraat/Grintenbosweg/Oude Kampweg in Haaksbergen. Een 64-jarige man uit Haaksbergen reed over de Grintenbosweg. Op genoemde kruising was hij aanvankelijk gestopt om kruisend verkeer over de Enschedesestraat voor te laten gaan. Op het moment dat hij de kruising opreed naderde voor hem van rechts een 28-jarige automobiliste uit Haaksbergen. De 28-jarige reed vol in de flank van de auto van de 64-jarige. Zij raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht waar zij een nacht ter observatie is opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (05-064690)

Alcoholcontrole

Automobilist levert rijbewijs in

Enschede

Op donderdagavond 26 mei hield de politie een alcoholcontrole aan de Burgemeester M v Veenlaan in Enschede. Omstreeks 23.30 uur controleerde zij een 35-jarige automobilist uit Enschede en constateerde alcoholgebruik bij de man. De politie hield de verdachte aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,57 o/oo. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-064697)

Diefstal fiets

Verdachte aangehouden

Enschede

Op vrijdag 27 mei omstreeks 03.45 uur waren stadswachten getuige van een fietsendiefstal op het Stationsplein in Enschede. Zij zagen hoe een 18-jarige Hengeloër tussen de fietsen scharrelde en op een bepaald moment een fiets pakte. De man nam de fiets mee naar een straatlantaarn, kennelijk om het slot te kunnen bekijken. Vervolgens plaatste de man de fiets terug en zocht verdere rijen fietsen af. Daar pakte hij een volgende fiets en herhaalde zijn kunstje. Daarna liet hij de fiets stuiteren om het slot te verbreken. De verdachte is daarop staande gehouden. De politie nam het over en hield de verdachte aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-064760)

Diefstal fiets uit schuur

Verdachte verzet zich hevig tegen aanhouding

Enschede

Op vrijdag 27 mei betrapte een 42-jarige bewoonster aan de Sibculobrink een vrouw bij de diefstal van een fiets uit haar schuur. Zij hoorde gerommel in haar schuur en nam een kijkje waarbij ze oog in oog kwam te staan met een 31-jarige Enschedese vrouw, die een fiets in haar handen had. De 42-jarige rende weer naar haar woning om zich aan te kleden en volgde daarna de vrouw. De politie was inmiddels gewaarschuwd en kon de 31-jarige op Het Leunenberg aanhouden. De fiets had ze niet meer bij zich. De verdachte verzette zich hevig tegen haar aanhouding, Ze schopte en sloeg wild om zich heen, waarna ze werd geboeid. De verdachte is opgesloten voor nader verhoor. (05-064710)

Inbraak in school

Verdachte aangehouden

Enschede

Op vrijdag 27 mei werd omstreeks 03.00 uur een inbraak gemeld in een school aan de Geessinkbrink in Enschede. Een getuige had glasgerinkel gehoord en kort daarna een man zien weglopen in de richting Hengeveldebrink met een televisie in zijn handen. De politie trof op de Broekheurne Ring een 30-jarige Enschedeër aan. De man maakte een erg zenuwachtige indruk op de agenten. Op nog geen 30 meter van hem vandaan vonden de agenten een televisie. Bij de school troffen zij een vernielde ruit met daaronder schoensporen welke overeenkwamen met de schoenen van de 30-jarige. Er was tevens een videorecorder klaar gezet bij het raam. De 30-jarige man werd daarop aangehouden. De politie sloot de verdachte op voor nader onderzoek en verhoor. (05-064756)

Openlijke geweldpleging

Drie verdachten aangehouden

Enschede

Op vrijdag 27 mei omstreeks 04.50 uur surveilleerden twee agenten in de binnenstad van Enschede toen zij bij de onderdoorgang naar de Stadsgravenstraat een vechtpartijtje zagen. Zij grepen onmiddellijk in en hielden een verdachte, een 24-jarige Enschedeër aan. Onmiddellijk daarop zagen zij in de Bolwerkstraat een tweede vechtpartijtje tussen twee personen. Ook zij werden uit elkaar getrokken. Een van hen, een 22-jarige Almeloër begon zich met de aanhouding van de 24-jarige Enschedeër te bemoeien. Hij nam een gevechtshouding aan tegenover een agent, die geen moment aarzelde en de man vloerde om hem te kunnen aanhouden en boeien. Er bemoeiden zich meerdere omstanders met de aanhouding, waarop versterking ter plaatse kwam. Ook een derde persoon, een 23-jarige Enschedeër, betrokken bij de vechtpartij werd kort daarna aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Alle drie verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De 22-jarige Almeloër bekende dat hij op zoek was naar een vechtpartij. Hem wordt tevens ambtsbelemmering te laste gelegd. (05-064763)

Hennepkwekerij geruimd

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 26 mei stelde de politie omstreeks 20.15 uur een onderzoek in een woning aan de Hoontebrink in. Zij trof daar op zolder twee bakken met totaal 160 hennepplanten en nam deze ter vernietiging in beslag. De politie hield de 48-jarige bewoonster aan. Na verhoor kon zij het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (05-064619)

Drugshandel

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 26 mei omstreeks 23.50 uur controleerde de politie een 27-jarige Enschedeër op de Klokkenplas in Enschede. Kort daarvoor was een passant door de 27-jarige benaderd en werden hem pillen te koop aangeboden. De politie trof bij de 27-jarige 58 XTC-pillen aan en hield de verdachte aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (05-064702)

Automobilist onder invloed

Aangehouden verdachte beledigt agenten

Rijssen

Op vrijdag 27 mei omstreeks 00.05 uur controleerde de politie op de Pottebakkersdreef een 45-jarige automobilist uit Rijssen. De politie constateerde alcoholgebruik bij de man en hield hem aan. Tijdens de rit naar het bureau begon de verdachte de agenten uit te schelden. De verdachte weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal, waaronder voor belediging, opgemaakt. (05-064707)

Aanrijding onder invloed

Automobilist rijdt na aanrijding door

Almelo

Op donderdag 26 mei vond omstreeks 17.45 uur een aanrijding plaats op de Rachmaninofstraat in Almelo. Een auto was tegen een verkeersbord aldaar gereden en vervolgens doorgereden. Het verkeersbord was door de klap tegen de geparkeerde auto van een 33-jarige Almeloër gekomen, waardoor deze auto schade had opgelopen. Er waren veel omstanders die de verdachte hadden herkend. Terwijl de politie de zaak opnam kwam de verdachte, een 52-jarige Almeloër er aan gelopen. Hij bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt en had zijn auto in de garage gestald. De politie constateerde alcoholgebruik bij de verdachte en hield hem aan. De ademanalyse lukte niet waarop de politie een bloedproef van hem liet afnemen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (05-064571)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Bromfietser verleent geen voorrang

Wierden

Op donderdag 26 mei vond omstreeks 17.45 uur een aanrijding plaats op de Rondweg in Wierden tussen een bromfietser en een auto. De bromfietser, een 16-jarige Almeloër, reed vanaf de Ten Cateweg de Rondweg op om over te steken. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 63-jarige automobilist uit Vasse. De 16-jarige werd geschept en kwam te vallen. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op. (05-064585)

Man gooit ruiten in bij ex

Verdachte aangehouden

Nijverdal

Op vrijdag 27 mei werd omstreeks 01.45 uur bij de gemeld dat bij een woning aan de Zonnedauw in Nijverdal de ruiten waren ingegooid. Ter plaatse bleken twee ruiten aan de achterzijde van de woning van een 34-jarige vrouw ingegooid met stenen. De dader betrof de 39-jarige ex van de vrouw. Hij werd kort daarna in zijn woning aangehouden. Er waren die avond reeds twee maal eerder meldingen geweest van overlast door de ex aan de woning van de 39-jarige. De politie heeft de verdachte voor verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-064698)

Verkeerscontroles

Politie bekeurde onder meer voor het niet dragen van een autogordel en het rijden onder invloed van alcohol

Hengevelde, Markelo

In de avond en/of nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 mei hield de politie op diverse locaties controles in het kader van de verkeersveiligheid. Gecontroleerd werd aan de Haaksbergerstraat en Bentelosestraat in Hengevelde en aan de Holterweg in Markelo. De volgende processen-verbaal werden opgemaakt: . Niet dragen autogordel (21) . Rijden onder invloed (4x) Een 40-jarige automobilist uit Bunschoten Spakenburg, die op de Haaksbergerstraat in Hengevelde reed, had het hoogste promillage (1,44) en moest zijn rijbewijs inleveren. . Onjuiste verlichting (1x) . Foutief kentekenplaat (1x)

(05-064734)

Aanhouding na mishandeling

Man wordt tijdens uitlaten van zijn hond door een buurtbewoner geslagen; politie houdt verdachte aan

Overdinkel

Donderdagavond 26 mei werd omstreeks 22.15 uur een mishandeling gemeld aan de Prins Bernhardstraat in Overdinkel. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar zich veel bewoners op straat bevonden. Getuigen vertelden dat even daarvoor een man, die in genoemde straat met zijn hond aan het wandelen was, geslagen was door een buurtbewoner. Zowel de verdachte als het slachtoffer waren reeds vertrokken. Politieagenten gingen naar de woning van het slachtoffer, een 55-jarige man uit Overdinkel. De man vertelde hen met zijn hond door de Prins Bernardstraat te hebben gelopen en zonder enige aanleiding door een van de buurtbewoners geslagen te zijn. Hij had hierdoor een kleine verwonding op zijn wang en oor opgelopen. De verdachte, een 31-jarige man, werd nog diezelfde avond in zijn woning aangehouden. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-064677)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist blijkt zodanig onder invloed van alcohol, dat hij zijn rijbewijs moet inleveren

Oldenzaal

Politieagenten controleerden vrijdag 27 mei rond 02.30 uur een 40-jarige automobiluist uit Ootmarsum op de Oliemolenstraat in Oldenzaal. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,7 promille met als gevolg een proces-verbaal en invordering van het rijbewijs. (05-064748)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met bromscooter

Geesteren

Donderdagavond 26 mei vond rond 19.30 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en bromscooter bij de kruising Denekamperweg/Hardenbergerweg (rotonde) in Geesteren. Een 16-jarige jongen uit Tubbergen naderde de rotonde vanaf de Denekamperweg en had het voornemen om bij de kruising rechtsaf te slaan richting Tubbergen. De jongen werd net voor de rotonde geconfronteerd met een 70-jarige man uit Geesteren, die op een fiets met hulpmotor reed en zich vermoedelijk niet had gehouden aan de verplichte rijrichting over de rotonde en dwars over de rotonde was gereden. Door de frontale aanrijding die volgde, kwamen beiden ten val. De 16-jarige jongen liep een pijnlijke arm op maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De 70-jarige man liep onder meer enkelletsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-064595)

Verdachte aangehouden

Politie houdt verdachte aan na mishandeling in horecagelegenheid

Losser, Enschede

Vrijdagavond 22 april vond in een horecagelegenheid aan de Brinkstraat in Losser een mishandeling plaats. Het slachtoffer, een 17-jarige Oldenzaler, deed aangifte. Volgens de 17-jarige jongen had een vriend van hem die avond per ongeluk zijn eigen glas omgestoten. Hierdoor kreeg een andere bezoeker een paar druppels bier op zijn kleding. Er ontstond wat onenigheid, waarbij plotseling een andere jongen zich ermee bemoeide en een glas op het hoofd van de 17-jarige kapot gooide. Het slachtoffer liep zware verwondingen aan zijn oor op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de verdachte, een 20-jarige man uit Enschede. Hij werd donderdagmorgen 26 mei in zijn woonplaats aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-050805)

Schaftwagen uitgebrand

Politie vermoedt brandstichting

Hengelo

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 mei is een houten schaftwagen aan de Honingbrij in Hengelo volledig door brand verwoest. Namens een aannemersbedrijf in Oldenzaal werd aangifte gedaan. Het vermoeden bestaat dat de schaftwagen in brand is gestoken. In de wagen lagen gereedschappen en kleding, die door de brand volledig vernield zijn. De politie is bezig met een onderzoek. (05-063686))

Aanhouding na bedreiging

Man aangehouden na bedreiging van medebewoner

Borne

Politieagenten hielden vrijdag 27 mei rond 02.00 uur een 38-jarige man uit Borne aan. De man wordt ervan verdacht even daarvoor in een asielzoekerscentrum aan de Bornerbroeksestraat in Borne een 34-jarige medebewoner met een mes te hebben bedreigd. De 38-jarige verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en is voor nader verhoor opgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-064744)


---- --