AutoRai

Print

Productieversie van Mazda MX-Crossport in 2006

(27-5-2005)
Mazda North American Operations (MNAO) heeft vandaag bekendgemaakt dat de Mazda MX-Crossport conceptcar, die zijn debuut maakte op de North American International Auto Show in Detroit begin januari dit jaar, daadwerkelijk in productie zal worden genomen. De productieversie zal de naam Mazda CX-7 krijgen.

De MX-Crossport, die de afgelopen maanden op verschillende internationale autosalons te bewonderen was, oogstte veel lof bij pers en publiek. Vooral het design van het exterieur en het op de berijder ingestelde interieur vielen in de smaak. De productieversie, die in Japan zal worden gefabriceerd, zal vanaf de start in 2006 veel designelementen overnemen van de oorspronkelijke conceptcar.

De auto zal als eerste op de Noord-Amerikaanse markt worden gelanceerd, maar Mazda onderzoekt de mogelijkheden om de auto ook in andere landen te introduceren. Daarover zal pas in de loop van het jaar meer duidelijkheid komen. Dan zullen er ook meer technische gegevens over de Mazda CX-7 bekend worden gemaakt.

"De President van Mazda Motor Corporation, Hisakazu Imaki, is vastbesloten om nieuwe producten op de markt te zetten en daarmee onze productielijn verder uit te breidenâ, zegt Jim OâSullivan, President en CEO van MNAO. âDe toevoeging van de Mazda CX-7 aan ons gamma is groot nieuws en een belangrijke stap voorwaarts voor Mazda in Noord-Amerika. Om onze markt succesvol te laten groeien moeten we trouw zijn aan de kernwaarden van onze onderneming en dat betekent dat elke auto met het Mazda-logo op de grille de ziel van een sportauto moet hebben. Ik ben er van overtuigd dat deze Mazda CX-7 dat in zich heeft.â

Volgens de nieuwe internationale marktstrategie van Mazda zullen vanaf nu de crossovers en SUVâs de naam CX dragen, zoals in de Mazda CX-7. Modellen met een rotatiemotor zijn herkenbaar aan de aanduiding RX, zoals in de huidige Mazda RX-8. De naam MX is voor de sportieve Mazdaâs, zoals bij de gloednieuwe MX-5. Volumemodellen houden de naam Mazda gevolgd door een nummer, gebaseerd op de grootte van de auto (Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6). Ook de Tribute en MPV houden voorlopig hun huidige typeaanduiding.