Politie Zuid-Holland-Zuid

27/5 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-05-2005 - Persberichten district I

PCS GESTOLEN
DORDRECHT Uit een school aan de Noordendijk zijn van 25 op 26 mei twaalf PCs gestolen. Onbekenden forceerden een deur en sloegen een ruit in. De Technische recherche doet sporenonderzoek.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten van het Verkeershandhavingsteam samen met gebiedsagenten 15 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 9 keer voor het niet dragen van de autogordel, 2 keer voor het niet tonen van het rijbewijs, 3 keer voor te snel rijden en 1 keer voor het niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op donderdag 26 mei 2005 op de Merwedestraat, de Adjudant H.P. Kosterstraat en de Hunzeweg. In totaal werden ongeveer 215 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur.
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Recklinghausenweg hebben gebiedsagenten 51 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen autogordel droegen. Ze hielden de controle op donderdagmiddag 26 mei 2005 van 13.00 tot 16.30 uur. In totaal werden ongeveer 100 voertuigen gecontroleerd.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Vijf Russen in de leeftijd van 2 keer 18 jaar, 20, 22 en 32 jaar zijn door politieagenten aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagmiddag 26 mei 2005 omstreeks 17.00 uur. De Russen, die met een schip in de haven van Dordrecht afgemeerd liggen, werden door een beveiligingsbeambte op heterdaad betrapt toen zij kleding waaronder 2 shirts, een korte broek en een riem stalen bij een winkel aan het Statenplein. Ze maakten gebruik van een geprepareerde tas. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Ze moeten in totaal 850 euro boete betalen. De kapitein van het schip houdt de mannen aan boord en zorgt dat de boete betaald wordt.

VAKANTIE GAAT NIET DOOR
DORDRECHT De vakantie van een 21-jarige man uit Dordrecht gaat voorlopig niet door. Hij zat op donderdagavond 26 mei 2005 klaar voor zijn reis naar Turkije. De 21-jarige zou die avond vliegen naar zijn vakantiebestemming. Maar aan de deur stonden politiemensen die hem meenamen. Voor de man stond nog 51 dagen hechtenis open. De politie gaat juist in deze tijd op zoek naar mensen waarbij nog boetes of straffen openstaan. Veel mensen krijgen nu vakantiegeld uitbetaald en daarom is de kans dus groter dat zij achterstallige boetes kunnen betalen. Medewerkers van de parketpolitie gaan in de avonduren samen met gebiedsagenten op stap en bezoeken de personen waarbij nog iets openstaat. Wilt u dus een verstoorde vakantie voorkomen dan is het verstandig achterstallige boetes nu te betalen.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is op donderdagmiddag 26 mei omstreeks 17.45 uur in de Saksen Weimarstraat aangehouden. Hij zou een dag eerder in een woning in dezelfde straat een 35-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd en met een knuppel hebben geslagen. Deze liep daarbij gekneusde onderarmen op. De twee hadden ruzie om geld. Een dag na het incident ontmoetten de twee elkaar op dezelfde locatie opnieuw, waar ze weer ruzie kregen. Toen werd de politie gebeld, die de 50-jarige voor verhoor heeft meegenomen naar het bureau.

AUTODIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 34-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens autodiefstal. Dit gebeurde op donderdagavond 26 mei 2005 omstreeks 19.00 uur op de Laan der Verenigde Naties. Politieagenten zagen de man rijden in een gestolen personenauto. De auto was na een insluiping in Delft gestolen. De verdachte is overgedragen aan de regiopolitie Haaglanden.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 45-jarige man uit Breda is door politieagenten aangehouden omdat hij reed op een gestolen fiets. Dit gebeurde op donderdagavond 26 mei 2005 omstreeks 19.55 uur in de Cornelis de Wittstraat. Politieagenten zagen de man rijden op een fiets waarvan het slot om de zadelpin zat. Na controle bleek dat de fiets in maart dit jaar is gestolen in Alphen aan de Rijn. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 20-jarige Pool is door beveiligingsbeambten aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagavond 26 mei 2005 omstreeks 20.55 uur. De verdachte had een jas gestolen bij een winkel aan de Voorstraat. Hij ging er na de diefstal vandoor en werd na een korte achtervolging aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij werd overgedragen aan politieagenten die hem naar het politiebureau brachten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op vrijdagochtend 27 mei 2005 omstreeks 03.00 uur is op de Krispijnseweg een 26-jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (305 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Met hulp van een politiehond hebben politieagenten een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden wegens diefstal van lege kratten met flesjes. Dit gebeurde op vrijdagochtend 27 mei 2005 omstreeks 04.15 uur bij een bedrijf aan de Mandenmakersstraat. De man was over het hek geklommen, had 13 kratten gestolen en buiten het hek gezet. Hij wilde de kratten inleveren voor het statiegeld. Hij werd betrapt door een personeelslid dat kwam werken en de verdachte zag wegrennen. Politieagenten vonden op aanwijzing van de diensthond de verdachte in de bosjes. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. De politie onderzoekt de diefstal.