Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 27 mei 2005
Flessenpost Attractiepark Cape Holland komt aan in Whitby Bekendmaking prijswinnaars Attractiepark Cape Holland Quiz

De flessenpostwedstrijd georganiseerd door Attractiepark Cape Holland is gewonnen door Yash Mohan uit Ijsselstein. De winnende fles heeft een enorme reis achter de boeg. Zijn fles spoelde aan op het strand van Whitby in Engeland. Gelukkig nam de Engelsman meteen contact op met Attractiepark Cape Holland toen hij het flessenbericht las. Zaterdag 4 juni is de prijsuitreiking op Attractiepark Cape Holland. Tegelijkertijd worden ook de prijzen van de Attractiepark Cape Holland Quiz uit de zomerkrant uitgereikt. De mailbox van het park werd overspoeld met reacties op deze prijsvraag. Meer dan 10.000 inzendingen kwamen binnen. Er worden dan ook spectaculaire prijzen weggegeven.

Flessenpost wedstrijd
Als er in het verleden een brief in een fles (flessenpost) aanspoelde, dan betekende dat meestal niet veel goed. Vaak was het een bericht van een bemanning dat in nood verkeerde. En dikwijls ook de laatste boodschap voor de families thuis. Gelukkig wordt flessenpost tegenwoordig voor leukere boodschappen gebruikt. Zo ook in Attractiepark Cape Holland. Yash Mohan wint een jaarabonnement van Attractiepark Cape Holland met zijn flessenbericht. Deze prijs wordt zaterdag 4 juni om 14.00 uur uitgereikt door de Kinderkapitein Michiel Lankaster van 's werelds grootste VOC-schip, de 'Prins Willem'. Hij heeft veel kennis over schepen, de VOC en piraten. Bovendien is de Kinderkapitein de ambassadeur van het schip en de VOC in Nederland.

Bekendmaking prijswinnaars Attractiepark Cape Holland Quiz In de laatste week van april is de Attractiepark Cape Holland zomerkrant verspreid. Hierin vindt de lezer onder andere de Attractiepark Cape Holland Quiz, waar spectaculaire prijzen mee te winnen zijn, zoals een midweek/weekend in een 6-persoons Bungalow op Vakantiepark Beekse Bergen of in een Villa Chalet op Vakantiepark De Bergen Wanroij. Ook kan men 4 entreekaarten of zelfs een jaarabonnement van Attractiepark Cape Holland winnen. De Kinderkapitein overhandigt deze prijzen zaterdag 4 juni aan de winnaars. Tot woensdag 1 juni kan de oplossing nog worden ingezonden om kans te maken op deze spectaculaire prijzen.

Spannende avonturen
In Attractiepark Cape Holland beleven kinderen allerlei spannende avonturen. Zo ontdekken ze Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Tijdens een bezoek aan de Hurricane, de grootste nautische simulator van Nederland, ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC in die tijd bang waren voor stormen en piraten. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip ter wereld, de 'Prins Willem'. Het schip is maar liefst 72 meter lang en 54 meter hoog en was het vlaggenschip van de VOC. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen kinderen bovendien de kapitein van de Prins Willem, zijn bemanning of gevaarlijke piraten ontmoeten. Met een entreekaartje van het attractiepark heeft de bezoeker ook toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Hier kan men alles te weten komen over het redden van mensen op zee. Bezoekers kunnen meevaren op een reddingbootsimulator, morseberichten over seinen, telexberichten verzenden of windkracht 10 ervaren in de windtunnel.

Ontdek de schatten van Cape Holland
Cape Holland bestaat uit verschillende onderdelen. Naast het Attractiepark Cape Holland en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers worden er ook door Cape Holland Special Events diverse evenementen georganiseerd in een complex van karakteristieke industriële ruimten en zalen. Deze ruimtes zijn geschikt voor tentoonstellingen, beurzen, en feesten. Cape Holland Utopolis is de grootste megabioscoop van de kop van Noord-Holland. Cape Holland Game Kingdom biedt familie-entertainment zoals de nieuwste computergames. Cape Holland Caper's Nest is een prachtig indoor speelparadijs. Tenslotte is er het Cape Holland Waterworld Café, een bijzonder grand café. Op Cape Holland is ook het Marinemuseum gevestigd. Hier is alles te leren over de geschiedenis van de Koninklijke Marine. Deze diverse onderdelen van Cape Holland hebben hun eigen openingstijden en zijn apart te bezoeken.

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0900-1231123 (EUR 0.15 p/m). Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl, hier is tevens alle informatie over de andere onderdelen van Cape Holland te vinden.

Noot voor de redactie (