Politie Limburg-Zuid

Maastricht; tweede slachtoffer aanrijding Einighausen overleden

Donderdag is in het AZM in Maastricht een 17-jarig meisje uit Guttecoven overleden aan de gevolgen van een aanrijding. Deze vond plaats op 19 mei op de Boschweg in Einighausen, gemeente Sittard-Geleen. Zij zat op dat moment als bijrijdster in de auto.

Het originele persbericht is hieronder nogmaals toegevoegd:

Dode en zwaar gewonde bij eenzijdig ongeval.

Een 21-jarige automobilist uit Munstergeleen is donderdagmiddag 19 mei2005 omstreeks 13.00 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval met een personenauto op de Boschweg bij Einighausen. Een 17-jarige bijrijdster uit Guttecoven raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Haar toestand is kritiek.

De plek waar de aanrijding gebeurde is gelegen buiten de bebouwde kom. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 60 km per uur. Het ongeval is vermoedelijk gebeurd doordat de bestuurder ter plaatse te snel gereden heeft en tijdens het rijden met een voorwiel in de berm terecht kwam. Daardoor raakte hij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en reed hij tegen een boom. De bestuurder was vrijwel op slag dood. De brandweer van Sittard verleende ter plekke assistentie.

Maastricht, meisje breekt been bij aanrijding.

Een 16-jarig meisje brak donderdagmiddag een been bij een aanrijding op de Rijksweg ter hoogte van de daar gelegen molen. Het meisje reed met haar brommer tegen een personenauto die vanaf de Rijksweg de Bronckweg op reed. Ze kwam hierbij ongelukkig ten val en brak een been. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Meerssen/Rothem,

Kort voordat ze gecontroleerd werden door de politie gooiden de twee inzittenden van een personenauto met een Frans kenteken iets uit de auto. Dit werd door de politie gezien. Later bleek dit 15 gram heroïne te zijn. De auto en de inzittenden werden gecontroleerd op de Klinkenberg in Rothem. In de auto trof de politie een honkbalknuppel aan. Het tweetal, twee mannen van 29 en 33 jaar en afkomstig uit Noord Frankrijk, werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Valkenburg/Sibbe, politie bekeurt hangjeugd.

De politie heeft donderdagavond in Sibbe zeven hangjongeren bekeurd die voor overlast zorgden in het kerkdorpje. De jeugd zat, hing en lag op de trap en een muurtje van de lokale Rabobank. Daardoor werden klanten gehinderd bij hun gang naar de pinautomaat. De jongeren gedroegen zich ook ten opzichte van de politie respectloos en zette een grote mond op. Ze kregen allemaal een bekeuring wegens hinderlijk gedrag. De boete die hiervoor staat bedraagt 45 euro.

De politie had de jeugdigen een dag eerder al aangesproken op hun gedrag en had daarbij aangegeven wat wel en niet mag. Het bleek tegen dovemansoren te zijn gezegd.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl


---

De informatie verzonden met dit e-mailbericht (en bijlagen)

is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n) en zij die

van de geadresseerde(n) toestemming kregen dit bericht te

lezen. Gebruik door anderen dan geadresseerde(n) is

verboden. De informatie in dit e-mailbericht (en bijlagen)

kan vertrouwelijk van aard zijn en kan binnen het bereik

vallen van een geheimhoudingsplicht en een verschonings-

recht.

Politie Limburg-Zuid


---