Politie Zuid-Holland-Zuid

27/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-05-2005 - Persberichten district II

BESTUURDER GROENE AUTO GEZOCHT
HARDINXVELD-GIESSENDAM- De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar de bestuurder van een groene Toyota personenauto in verband met en aanrijding. De aanrijding tussen de personenauto en een fiets vond plaats op woensdagmiddag 25 mei 2005 omstreeks 15.05 uur op de Sluisweg ter hoogte van de korfbalvereniging. De groene personenauto kwam uit de richting Rivierdijk en de fietser, een 9 jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam kwam uit de richting van de Parallelweg en fietste naast zijn moeder. De jongen stak plotseling de weg over en kwam in botsing met de personenauto. Vervolgens viel de fiets van de jongen tegen een geparkeerde auto, die daardoor lichte schade opliep. De bestuurder van de groene auto stopte en vroeg of de jongen iets mankeerde. Toen bleek dat dit niet het geval was en de man geen schade aan zijn auto had reed hij na overleg met de moeder van de jongen weg. Er zijn echter geen gegevens van de bestuurder genoteerd. Nu blijkt dat er toch schade is ontstaan wil de politie in contact komen met deze bestuurder of getuigen die iets gezien hebben of weten van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

AUTO IN BRAND
GORINCHEM- Een geparkeerde auto is van binnen geheel uitgebrand en door de hitte sprongen ook een aantal ruiten. Dit gebeurde op donderdagmorgen 26 mei 2005 omstreeks 11.00 uur op de carpoolplaats Avelingen-West. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste de brand. De auto van de eigenaar uit Ridderkerk is weggesleept. De oorzaak van de brand is onbekend.

ONTZEGGING
LEERDAM- Een 29-jarige man uit Leerdam is door politieagenten aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Dit gebeurde op donderdagmorgen 26 mei 2005 omstreeks 11.10 uur op Loosdorp. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Vier vrouwen van 22, 34, 35 en 36 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagmiddag 26 mei 2005 omstreeks 12.15 uur in de Hoogstraat. Ze hadden kleding gestolen. In de auto van de vrouwen werden nog een fiks aantal gestolen schoenen aangetroffen. De vrouwen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING MET LETSEL
SLIEDRECHT- Op donderdagmiddag 26 mei 2005 omstreeks 12.30 uur vond op Baanhoek een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een personenauto. Een bromscooter, bestuurd door een 19-jarige jongen uit Alblasserdam reed over Baanhoek komende vanuit de richting Deltalaan. In een bocht ter hoogte van perceel 403 remde hij, verloor de macht over het stuur en botste tegen een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 61 jarige man uit Sliedrecht. De 19-jarige bestuurder liep een hoofdwond en schouderletsel op. Zijn passagier, een 19-jarige jongen uit Dordrecht liep een gekneusde schouder op. Beiden zijn per ambulance vervoerd naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De bromscooter wordt technisch onderzocht.

INBRAAK WONING
GORINCHEM- Op donderdag 26 mei 2005 is op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Drossaartstraat. Nadat men een aan de voorzijde van de flatwoning een raam openbrak kon men binnenkomen. De woning werd doorzocht. Gestolen werd een kluisje met daarin een onbekend geldbedrag. Ook werd uit twee potjes nog ruim 200 euro gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

AANHOUDING HENNEPPLANTAGE
MOLENAARSGRAAF Donderdagmiddag 26 mei 2005 omstreeks 17.10 uur is een 28-jarige man uit Molenaarsgraaf aangehouden nadat in zijn woning aan de Graafdijk Oost een hennepplantage ontdekt werd. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepplantage met 179 planten aangetroffen. Er werd illegaal stroom afgetapt. De planten en de toebehoren zijn in beslag genomen en direct vernietigd. De hennepplantage werd ontdekt toen een medewerker van energiebedrijf Eneco aan de deur kwam om de meter te controleren. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING MET LETSEL
GORINCHEM Bij een aanrijding op donderdagmiddag 26 mei 2005 omstreeks 16.15 uur op de A27 ter hoogte van Gorinchem tussen een personenauto een vrachtwagen met oplegger is de bestuurster van de personenauto gewond geraakt. Waarschijnlijk merkte de 19-jarige automobiliste uit Houten te laat op dat de vrachtwagen, bestuurd door een 41-jarige man uit Tilburg, vóór haar in de file stond. De vrouw liep verwondingen aan haar arm en hoofd op en is naar het ziekenhuis vervoerd. Ze werd door de brandweer uit haar auto geknipt. Ze was aanspreekbaar en gaf een valse naam op, omdat ze geen rijbewijs heeft. De politie heeft hiervoor proces verbaal opgemaakt. De huidige toestand van de vrouw is niet bekend. De personenauto raakte total loss.

MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 25-jarige man met onbekende woonplaats is op 26 mei 2005 omstreeks 16.30 uur aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 37-jarige ex-vriendin uit Gorinchem. Zij lag met een kennis te zonnen op een strandje aan de Buiten de Waterpoort toen de verdachte verscheen en haar uitschold en bedreigde. Toen de politie was verschenen, ging de man gewoon door. Toen de agenten hem hierop wilden aanspreken, rende man snel weg. Na een korte zoekslag werd de man op de Blijenhoek aangetroffen en aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en krijgt binnenkort een dagvaarding thuis.

MISHANDELD
GORINCHEM Een 15-jarig meisje uit Gorinchem is op donderdagavond 26 mei 2005 omstreeks 21.15 uur op een bankje aan de Buiten de waterpoort mishandeld door een nog onbekende vrouw. Het slachtoffer zat met een vriendin op het bankje toen twee vrouwen op een scooter voor hen stopte. De bijrijdster vond dat de 15-jarige haar vuil aankeek en schold haar uit. Ook kreeg het slachtoffer twee klappen in haar gezicht en werd aan haar haar getrokken. De verdachte en haar kompaan reden daarop snel weg. De politie doet onderzoek.

VAN DE DIJK GEREDEN
SLIEDRECHT- Een 11-jarige jongen uit Sliedrecht is gewond geraakt nadat hij met zijn fiets over de kop sloeg. Dit gebeurde op donderdagavond 26 mei 2005 omstreeks 21.45 uur. De jongen reed ter hoogte van de Rembrandtlaan de Rivierdijk af. Hij sloeg over de kop en kwam in een plantsoen terecht. Hij had last van nek, schouder, zijn kaak en zijn been. Hij werd per ambulance vervoerd naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht.

DOOR DAK GEZAKT
ALBLASSERDAM- Een onbekende inbreker is door een dak gezakt. Dit gebeurde op donderdagavond 26 mei 2005 omstreeks 22.45 uur bij een bedrijf aan de Amperestraat. Politieagenten kregen een melding dat er een stoel door een ruit bij het bedrijf was gegooid. Bleek dat de stoel van binnenuit door de ruit was gegooid. Na onderzoek bleek dat vermoedelijk een inbreker door het dak van de loods van het bedrijf was gezakt en ongeveer 4 meter lager op een personenauto terecht was gekomen. Om een uitweg te creëren gooide de inbreker de stoel door het raam. De inbreker moet waarschijnlijk gewond zijn geraakt tijdens de actie. Politieagenten troffen na een zoekactie geen inbreker aan. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- - Op vrijdagochtend 27 mei 2005 omstreeks 01.20 uur is op de Burgemeester Keijzerweg een 43-jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ver boven de streep (560 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.
PAPENDRECHT- Op vrijdagochtend 27 mei 2005 omstreeks 02.10 uur is op de Kerkbuurt een 36-jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (430 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.