Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

'Op het Paradijs' wint de ANWB-Reizen Hoteltest 2005

Bed & Breakfast 'Op het Paradijs' in Kerkwijk is de winnaar van de REIZEN Hoteltest 2005. Deze test, die maandelijks in het ANWB-blad REIZEN Magazine verschijnt, wordt uitgevoerd door twee vaste medewerkers die incognito hotels bezoeken. De veelal kleine tot middelgrote hotels en B&B's krijgen cijfers voor service, kamer, ligging en ontbijt, die tezamen resulteren in een eindcijfer. In totaal zijn er in twee jaar 46 Nederlandse charmehotels in een gemiddelde prijsklasse beoordeeld.

'Op het Paradijs' in Kerkwijk behaalde het hoogste eindcijfer: een 9,5. Daarmee eindigde het Bed and Breakfasthotel, gelegen in het hart van de Bommelerwaard, bovenaan de ranglijst van de 46 geteste hotels in Nederland en België. De oude herenboerderij wordt geroemd om zijn ingetogen, stijlvolle uitstraling en zijn goede service. Uit het REIZEN Magazine -rapport: 'De ligging en de gehele entourage van deze oude herenboerderij is perfect. Ook de inrichting met een bubbelbad op de kamer, dat uitzicht geeft op de boomgaard, is heel bijzonder. Daarbij komt de uitstekende service van de bescheiden eigenaars. Dit alles voor een acceptabele prijs.' B&B 'Engelen aan de Waterkant' Gent (B) is op de tweede plaats geëindigd. De derde plaats op de ranglijst gaat naar Kasteel Maxburg in Meer Hoogstraten.

B&B's doen het goed bij de testen die REIZEN Magazine de afgelopen twee jaar door de twee 'mystery guests' liet uitvoeren. Negen adressen uit de top 15 vallen onder de categorie B&B. De accommodatie in Noord-Nederland blijkt niet onder te doen voor Zuid-Nederland. Limburg en Friesland scoren matig. Opvallend is de hoge score van onze zuiderburen: drie van de in België geteste adressen staan bij de eerste vijftien op onze ranglijst.

Alle hotelervaringen, de toppers en de afknappers zijn terug te lezen op www.reizen.nl. De ranglijst van 40 kleine tot middelgrote hotels en B&B's staat in het juni-nummer van REIZEN Magazine, dat 27 mei 2005 verschijnt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harri Theirlynck, hoofdredacteur REIZEN Magazine, tel. 070-3146670, of e-mail: reizen@anwb.nl

Bijschriften bij jpg's bij dit bericht:


* Hoofdredacteur HarriTheirlynck overhandigt de REIZEN Hoteltest-trofee aan Eva van Velsen van B&B Op het Paradijs
* De kamer met bubbelbad van Op het Paradijs

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)