1e persbericht van vrijdag 27 mei 2005

Eindhoven 27-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Geldropseweg is vrijdag tussen 1.30 en 2.15 uur een zwarte Mercedes S500 gestolen met het Belgische kenteken BPE 221.

Eindhoven: Verdachte met gestolen motor aangehouden

Vrijdag werd rond 1.45 uur op de Meteoorstraat een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding met hoge snelheid over de Mercuriuslaan rijden. Ze gingen achter de man aan en troffen even later op de Ovenstraat de auto aan zonder inzittende. In de kofferbak van de auto lag een motor die afgelopen week was weggenomen uit een garagebox aan de Hulstbosakker in Eindhoven. Na een zoektocht in de omgeving kon de verdachte aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Man onder hevig verzet aangehouden na huiselijk geweld

In de woning van zijn 22-jarige ex-vriendin in Woensel Zuid is vrijdag rond 1.45 uur een 29-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. De man zou de woning van zijn ex zijn binnengedrongen door een ruit van de voordeur te vernielen. In de woning werd de vrouw geslagen. De gewaarschuwde politie moest pepperspray gebruiken om de man tot bedaren te brengen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Rugzak met geweld afgepakt

Op de Fuutlaan is donderdagavond rond 23.10 uur een 21-jarige Eindhovenaar met geweld van zijn tas beroofd. De man fietste over de eerdergenoemde straat toen plotseling een aantal jongens op hem af kwamen rennen. Het slachtoffer werd tegen zijn been geschopt waardoor hij viel. Vervolgens werd zijn rugzak van zijn rug getrokken en verdwenen de daders. In de rugzak zaten een portemonnee met enkele pasjes. Getuigen die iets meer kunnen vertellen over deze beroving kunnen contact opnemen met de politie in Tongelre via 0900-8844.

Eindhoven: Zwerver met harddrugs aangehouden

Donderdag om 18.55 uur is op de Kanaaldijk Noord een 39-jarige zwerver aangehouden. Politiemensen zagen dat de man juist harddrugs wilde gaan gebruiken, hij had een basepijpje in de hand. Bij controle bleek dat hij kleine hoeveelheden cocaïne en morfine bij zich had. De drugs zijn in beslag genomen. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Met gestolen bromfiets door rood

Op de Looierstraat is donderdag om 23.55 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen zagen dat hij met zijn bromfiets een rood verkeerslicht negeerde. Ze lieten hem stoppen om een bekeuring te geven. Bij controle bleek dat de bromfiets waarop hij reed gestolen was. De man bleek ook gedronken te hebben en blies een promillage van 0,55. De Eindhovenaar is ingesloten voor onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden door rood en rijden onder invloed van alcohol.

Eindhoven: Spiegeltje, spiegeltje in de hand

Een 22-jarige man uit Eindhoven is vrijdag om 3.40 uur op de Geldropseweg aangehouden met in zijn handen en broekzakken 15 autospiegels. De politie had even daarvoor een melding gekregen dat twee mannen in de Tuinstraat autospiegels vernielden. Een zoektocht in de omgeving had als resultaat dat de 22-jarige man aangehouden kon worden. Een tweede persoon is niet meer gevonden. De spiegels kwamen van autos in de Tuinstraat, Pastoor Dijkmanstraat en Kettingstraat. De man stond de spiegels af omdat hij toch niet wist wat hij er mee moest doen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Klant gaat er met taxi vandoor

Een taxiklant is er vrijdag rond 1.50 uur op de Oirschotsedijk vandoor gegaan met de taxi waarin hij vervoerd werd. De 49-jarige Eindhovense taxichauffeur had de man in Eindhoven opgepikt en moest hem naar Oirschot vervoeren. Op de Oirschotsedijk reed voor hen ook een taxi met daarin een vriend van de taxiklant. Zij hadden telefonisch contact met elkaar en op een gegeven moment moesten beide taxis stoppen. De klant van de achterste taxi sloeg de 49-jarige chauffeur in het gezicht waardoor zijn neus waarschijnlijk is gebroken. De man stapte in de taxi en reed ermee weg. Zijn vriend die in de voorste taxi zat probeerde de diefstal nog te verhinderen maar de man reed verder. De vriend is gehoord. De taxi en de dief zijn nog niet gevonden. De identiteit van de dief is bekend.

Helmond: Zes verdachten van drugshandel aangehouden

Donderdagavond heeft de politie in Helmond zes mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs, cocaïne. De aanleiding voor de actie was informatie dat in de omgeving van de Mgr. Noijenstraat en de Dr. Ledelstraat gehandeld werd in harddrugs. Er waren ook klachten van overlast. Donderdagavond werden eerst twee klanten aangehouden. Zij hadden respectievelijk een halve en twee gram cocaïne gekocht in een woning aan de Mgr. Noyenstraat. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Om 22.45 uur werd een inval gedaan in deze woning. Er was een bewoner in de woning, een 39-jarige man. Hij werd aangehouden. Twee andere bewoners waren juist vertrokken naar hun werk in Uden. Daar zijn ze later in de nacht aangehouden. Zij zijn 36 en 42 jaar oud. Zij worden eveneens verdacht van handel in harddrugs. In de woning werden verpakkingsmaterialen, een weegschaaltje en andere materialen die gebruikt worden bij de handel in drugs, gevonden. Ook werd een imitatiepistool gevonden.

Rond 22.55 uur viel de politie eveneens binnen in een woning aan de Dr. Ledelstraat. Daar vond de politie 16 bolletjes cocaïne en een geladen vuurwapen bij een 24-jarige Helmonder die daar aanwezig was. Hij werd aangehouden.

Een 39-jarige Helmonder werd rond 0.15 uur in zijn woning aan de Ben van Dorststraat aangehouden. Hij wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij de handel in drugs. In zijn woning werd niets gevonden.

Een andere betrokkene bij de handel, een 19-jarige Helmonder, werd eerder op de avond aangehouden. Politiemensen zagen hem op de Rijpelbergseweg onder verdachte omstandigheden. Hij bleek op dat moment drugs te verkopen aan een klant. De verdachte probeerde te vluchten maar werd even later aangehouden. Hij gooide tijdens zijn vlucht 28 bolletjes cocaïne weg. Deze werden gevonden. De zes verdachten zijn ingesloten en worden over hun activiteiten aan de tand gevoeld.

Helmond: Computer weg na inbraak

Donderdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Vlamovenweg. Er is een raam vernield en uit het bedrijf is een computer met flatscreen gestolen.

Helmond: Tractor gestolen

Vanaf een sportcomplex aan de Wilgehoutstraat is tussen donderdag 16.00 uur en vrijdag 6.30 uur een groene Fendt tractor gestolen. Het hekwerk dat om het complex staat is vernield.

Helmond: Dronken man zonder rijbewijs aangehouden

Op de Kanaaldijk Noord West is donderdag rond 23.00 uur een 29-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij een controle bleek dat de man geen geldig rijbewijs heeft en dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,95 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Woninginbraken

In twee woningen in Heeze is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit een woning aan de Willem van Oranjelaan werd ongeveer 50 euro weggenomen en uit een woning aan de Hertog Janlaan werd een digitale camera gestolen. Bij beide woningen werd de achterdeur opengebroken om binnen te komen.

Maarheeze: Man aangehouden na poging inbraak

Op de Molenstraat is vrijdag om 2.30 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee verdachte personen rondliepen achter de winkels van de Smits van Oyenlaan. De politie trof de 25-jarige man daar in de buurt aan. Bij één van de winkels was geprobeerd een deur open te breken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.