Gemeente Dordrecht


---

Parkeren in Sterrenburg en Stadspolders verbeterd

Overleg met bewoners levert 470 parkeerplaatsen op

Maureen Vermeulen

Met bewoners van Sterrenburg en Stadspolders zijn enkele maanden geleden voorstellen besproken voor het oplossen van de parkeerproblematiek in hun wijk. De 250 aanwezigen hebben uitgebreid reactie gegeven en veel suggesties gedaan. Het resultaat is een voorstel dat 470 extra parkeerplaatsen biedt.
Het college doet de raad dit voorstel naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad. Gevraagd werd de parkeerproblemen in Sterrenburg en Stadspolders op te lossen door uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen en het efficiënter indelen van de bestaande parkeervoorzieningen. Het college gaf de randvoorwaarde dat de oplossingen niet ten koste mogen gaan van openbaar groen, speelruimte en water en binnen het bestemmingsplan passen.

Samen met bewoners is gekeken naar de mogelijkheden in de wijken. Het overleg leverde 470 parkeerplaatsen op. Voor Stadspolders ongeveer 250 plaatsen en voor Sterrenburg ongeveer 220 plaatsen. Gedeeltelijk door nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen, gedeeltelijk door een aantal plaatsen te legaliseren. De verwachte kosten voor de aanleg van de parkeerplaatsen bedragen EUR 532.000,=. Het college vraagt de gemeenteraad in overweging te nemen dit bedrag vrij te maken om de aanleg in 2006 te gaan realiseren.

De voorstellen zijn te bekijken op www.dordrecht.nl/parkeren bij "Parkeren Oostelijke Stadsdelen". Op kaarten van de wijken staan de mogelijke parkeeroplossingen en een reactie van de gemeente daarop. Deze informatie is ook in te zien op de leestafel in het Stadskantoor aan de Spuiboulevard.

Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 6902

email m.vermeulen@dordrecht.nl

Informatie
Arjan Visser
Stadsontwikkeling
telefoon (078) 639 6784