Dienstenbond CNV

Tekst principe-akkoord CAO Inkasso-unie eindelijk rond! 27-05-2005

Op 6 april jl. hebben wij met uw werkgever een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de Inkasso-Unie. In de weken die erop volgde leek het erop alsof wij het achteraf toch niet helemaal eens waren geworden. Maar uiteindelijk zijn wij er toch uitgekomen. Vandaar dat wij u bij deze het principe-akkoord met een positief advies kunnen voorleggen.

De afspraken die wij met uw werkgever hebben gemaakt komen op het volgend neer:

Loon

- De werknemers die op 1 januari 2004 in dienst waren van CO-OR International B.V, CO-0R Center Nederland B.V, Inkasso-Unie B.V. of Krebes International Holland B.V., verder te noemen de ondernemingen, en dit nog zijn per 1 april 2005 ontvangen over het jaar 2004 een salarisverhoging van 2,5% over het door hen in 2004 genoten salaris en vakantiegeld.


- Het met de verhoging gemoeide bedrag is, onder aftrek van de verplichte inhoudingen, uitbetaald op 17 mei jl.


- De reeds over 2004 ten opzichte van 2003 doorgevoerde (individuele) salarisverhogingen komen in mindering van de in lid a hierboven, bedoelde verhoging. Verhogingen die boven het in lid a hierboven, genoemde percentage zijn, blijven voor dat meerdere ongemoeid.


- De werknemers die op 1 januari 2005 in vaste dienst waren van een van de ondernemingen, waaronder begrepen de met Inkasso-Unie juridisch per 1 januari 2005 gefuseerde onderneming Unitel en die dat nog zijn op 1 april 2005 ontvangen per 1 januari 2005 een loonsverhoging van 2,25% over hun salaris en vakantiegeld.


- Het met de verhoging tot 1 april 2005 gemoeide bedrag wordt onder aftrek van de verplichte inhoudingen uitbetaald worden voor 31 mei 2005.


- De reeds over 2005 ten opzichte van 2004 doorgevoerde (individuele) salarisverhogingen komen in mindering van de in lid a hierboven, bedoelde verhoging. Verhogingen die boven het in lid a hierboven, genoemde percentage zijn, blijven voor dat meerdere ongemoeid.


- Voor 2005 geldt geen verdere loonsverhoging, noch wordt deze verlangd door de CNV Dienstenbond

Pensioenpremie.
Voor 2004 blijft de verdeling van de betaling van de pensioenpremie tussen werkgever en werknemer (50/50) gehandhaafd.

Enquête verplichte ATV-dag op 5 mei.
Binnen de ondernemingen wordt bij de werknemers een enquête gehouden over de vraag of 5 mei dient te gelden als één van de verplichte ATV dagen.

Uitvoering
Bovenstaande afspraken worden in beginsel in een CAO vastgelegd voor de duur van het jaar 2004, tenzij deze ongewenste c.q. onvoorziene consequenties met zich brengt. Hier wordt ondermeer onder verstaan een eventuele consequentie dat ook anderen dan de in artikel 1 en 2 genoemde personen rechten daaruit zouden kunnen ontlenen.

CAO
Bovendien trachten werkgever en CNV Dienstenbond om op korte termijn een CAO 2005 tot stand te brengen, evenwel met dien verstande de loonparagraaf daarvoor reeds vast ligt, zoals bedoeld in artikel 2 lid d.

Samenvatting CNV Dienstenbond
Er ligt een pakket aan afspraken dat acceptabel is. Wij hebben een gedeelte van de misgelopen loonsverhogingen in de afgelopen jaren gecompenseerd. Daarom leggen wij u dit principe-akkoord dan ook positief voor. U kunt reageren tot en met 10 juni as. Dit kan via e-mail.