Provincie Limburg

Veel kansrijke initiatieven voor senioreneconomie op stapel Onze samenleving vergrijst. Limburg staat wat de groei van het aantal

senioren betreft op de derde plaats. Juist daar liggen kansen voor de economie. Want onze senioren blijven langer vitaal en hebben een actief bestedingspatroon. Speciaal hiervoor heeft de Provincie Limburg financiële middelen beschikbaar gesteld om projecten gericht op deze doelgroep uit de startblokken te helpen, de Tenderregeling Senioreneconomie. Inmiddels zijn er zon 25 initiatieven bij de Provincie Limburg bekend. Dat zijn allemaal initiatieven met potentie. Maar om uiteenlopende redenen waren ze voor de eerste fase van de subsidieregeling nog niet rijp genoeg om mee te liften. Daarom hebben Gedeputeerde Staten vandaag besloten om het beschikbare geld voor het eerste deel van de subsidieregeling door te sluizen naar de volgende delen van de subsidieregeling.

Samen met het bedrijfsleven wil de Provincie Limburg resultaatgerichte kwaliteitsprojecten voor vijftig plussers aanjagen. Daarbij krijgt het Limburgse bedrijfsleven alle ruimte om op de nieuwe aanpak in te spelen. Door hun actieve medewerking kunnen ondernemers, investeerders en werkgevers de senioreneconomie tot een succes maken. Het geld dat gereserveerd was voor de projecten in de eerste tranche wordt nu meegenomen naar de twee en derde tranche. Hierdoor kunnen meer ondernemers gebruik maken van deze regeling. En dat is ook nodig omdat er op dit moment een groot aantal kansrijke projecten in voorbereiding is. Dit zijn diverse projecten op het gebied van toerisme, innovatie in de zorg en het beter benutten van de kennis en kunde van senioren. Het ziet er nu naar uit dat het vechten wordt om straks tot de beste ingediende projecten te behoren. En concurrentie leidt tot kwaliteit. Deze kwaliteit wil de Provincie Limburg extra belonen met een presentatie als best practices tijdens de tweede internationale conferentie Silver Economy in Europe 2006 die de Provincie Limburg in het najaar van 2006 in Maastricht organiseert.

27-5-2005 13:14