FNV

Leden spreken zich uit over eindbod voor cao Achmea

De leden van FNV Bondgenoten bij verzekeraar Achmea kunnen zich tot 11 juni vrijelijk uitspreken over het eindbod van hun werkgever voor een nieuwe cao. De vakbond legt het met een neutraal advies voor. "Het is een resultaat met plussen en minnen", legt vakbondsbestuurder Fred Polhout uit. "In tegenstelling tot het CNV, dat het eindbod met een negatief advies voorlegt, hebben onze kaderleden in de concernraad besloten het eindbod neutraal voor te leggen. De leden zijn aan zet."

Discussiepunt is vooral de pensioenparagraaf. Polhout: "We zijn tevreden over de ombouw waardoor werknemers tegen het huidige niveau tussen 62 en 63 jaar met werken kunnen stoppen. Dat is een plus. Maar we hadden de uittreedleeftijd graag nog wat lager gezien, een minpunt."

In april kwam Achmea met voorstellen voor een nieuwe cao voor de veertienduizend werknemers. De concernraad besloot de onderhandelingen daarover te beginnen, zonder dat FNV Bondgenoten zelf een voorstellenbrief had samengesteld.

In de laatste onderhandelingen kwamen de parttijen niet helemaal bij elkaar. "Maar toch dicht genoeg om dit onderhandelingsresultaat neutraal voor te leggen", zegt Polhout.

De cao zou een looptijd moeten krijgen van 1 juli 2004 tot en met 31 mei 2006 met op 1 juni 2005 een loonsverhoging van 1,25 procent en een eenmalige uitkeringen van 1 procent, op 1 januari 2006 met een eenmalige uitkering van 0,5 procent.

Hieronder is de ledenbrief met het eindbod en het stemformulier op te halen.
Attachments:
ledenbrief Achmea.DOC