GTI NV

Belgatom en GTI verwerven multidisciplinaire opdracht voor modificatie kerncentrale Borssele

Bunnik/Terneuzen, 27 mei 2005

Recentelijk hebben GTI en Belgatom (beide onderdeel van SUEZ) van EPZ de opdracht ontvangen voor het uitvoeren van technische modificaties aan de kerncentrale in Borssele. Belgatom en GTI zijn verantwoordelijk voor de engineering, procurement en contracting (EPC-contract). Met de opdracht is een bedrag gemoeid van circa EUR 6 miljoen.

De modificaties komen voort uit de tienjaarlijkse evaluatie van de veiligheidsaspecten van het ontwerp, de installatie en de bedrijfsvoering van de centrale. Deze evaluatie draagt bij aan de waarborging van het hoge veiligheidsniveau van de centrale. Met Belgatom en GTI kiest EPZ voor een combinatie van toonaangevende bedrijven die gezamenlijk in staat zijn dit project compleet (van engineering tot en met testen en inbedrijfstellen) te realiseren.

De modificaties omvatten onder andere de montage van pompinstallaties, leidingen en afsluiters inclusief het besturingssysteem, de middenspanningsvoedingen, aanpassingen aan het detectiesysteem voor toxische gassen en de polaire brug voor het reactorgebouw.

Belgatom neemt onder meer het projectmanagement en de basic-engineering voor haar rekening. De detail-engineering en de montagewerkzaamheden op het gebied van elektrotechniek, instrumentatie, mechanical en piping worden gerealiseerd door GTI.

Inmiddels zijn GTI en Belgatom gestart met onderzoek en engineering. Het totale project wordt afgerond in het najaar van 2006.

GTI maakt deel uit van Fabricom, de Europese leider op het gebied van elektrische, mechanische en HVAC-installaties en het daaraan verbonden onderhoud. De ondernemingen van de Groep (Axima in Europa, Endel en Ineo in Frankrijk, Fabricom GTI in België en GTI in Nederland) voorzien in optimale oplossingen voor klanten in Industrie, Utiliteit, Infra en dienstensector. Bij Fabricom werken 46.000 mensen. Fabricom realiseerde een omzet van 5,7 miljard euro in 2004, voornamelijk in de Benelux en Frankrijk, maar ook in tal van andere Europese landen. Fabricom is een volle dochteronderneming van SUEZ.

Belgatom is het commerciële orgaan voor de nucleaire activiteiten van Tractebel Engineering buiten België. Tractebel Engineering een van de grootste engineeringsbureaus in Europa, levert energie- en infrastructuuroplossingen aan private en publieke spelers en is een dochter van SUEZ-TRACTEBEL.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 00; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com