Ten Cate NV

TNO rapport: kunstgras van Ten Cate brandveilig

Almelo / Nijverdal, 27 mei 2005. Een recent artikel in de lokale pers meldde dat kunstgras dat door de gemeente Maastricht in middenbermen en snippergroen wordt geïnstalleerd brandgevaarlijk zou zijn. Echter, een uitgebreide risico analyse, uitgevoerd door TNO, op Royal Grass, het kunstgras van Ten Cate bestemd voor gebruik onder andere in openbare ruimten, toont aan dat Royal Grass voldoet aan de hoogste eisen die gesteld worden aan brandveiligheid. Deze testen zijn uitgevoerd in 2004 op Royal Grass, waarbij het kunstgrassysteem zoals het in de praktijk gebruikt wordt, is getest in het laboratorium van TNO volgens onafhankelijke en gespecificeerde onderzoeksmethoden. TNO concludeert dat Royal Grass voldoet aan de norm, klasse B1 ­ de hoogst haalbare klasse ­ en dat het kunstgrastapijt zelfdovend is, mits het geïnstalleerd wordt op de door Ten Cate voorgeschreven methode.

Ook het kunstgras van Ten Cate dat voor sporttoepassingen wordt gebruikt, blijkt uit 37- jarige ervaring in de praktijk niet brandgevaarlijk te zijn. Recentelijk nog landden na het promoveren van Heracles vuurwerkpijlen op het kunstgrasveld van deze voetbalclub, zonder dat dit enig brandgevaar opleverde voor de aanwezige supporters.

Veiligheid
Juist veiligheid van kunstgras heeft marktleider Ten Cate hoog in het vaandel, zowel voor de gebruikers als de omgeving. Hierbij wordt vooral gelet op brandveiligheid en milieu aspecten. Ten Cate maakt als eerste producent van kunstgras gebruik van milieuvriendelijke kleurpigmenten, zodat geen schadelijke stoffen in het milieu kunnen komen. Maar ook voor de gebruikers van het kunstgras, in het bijzonder voor sporttoepassingen, doet Ten Cate via haar Technology / R&D Center, uitgebreid onderzoek naar eventuele risico's.

Informatie met betrekking tot het testrapport vindt u op onze website www.royalgrass.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

F.R. Spaan
Hoofd Externe Betrekkingen en Corporate Communicatie Koninklijke Ten Cate n.v. Tel 0546-544338
f.spaan@tencate.com

F. Verhoeven
Business Manager Landscape Solutions BV
Tel: 0548-633153
f.verhoeven@tencate.com