Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 27 mei

Alkmaar 27-05-2005 - 14.30 uur

Man aangehouden na baldadigheid

Den Helder, donderdag 26 mei 2005.

Donderdagmiddag werd een man aangehouden op de Drs. F. Bijlweg. (op dit moment is zijn identiteit nog niet bekend). Kort voor zijn aanhouding bevond de man zich in het gemeentehuis van Den Helder. Hij gedroeg zich daar zeer luidruchtig omdat hij naar zijn idee niet goed geholpen werd. Nadat de man het gemeentehuis had verlaten sloeg hij met zijn hand op een geparkeerde auto. Vervolgens pakte hij een aantal kiezelstenen en gooide die naar voorbijrijdende autos. Dit alles werd gezien door twee politiemensen. Toen de man vervolgens ook nog tegen een bushokje begon te schoppen werd hij door de twee aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig en beet één van de agenten in zijn vinger. Deze heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachte is overgebracht naar het politie en voor verder onderzoek ingesloten.

Illegale vreemdelingen aangehouden

Limmen, donderdag 26 mei 2005.

Donderdagmiddag werd door medewerkers van de Vreemdelingenpolitie, in het kader van de Vreemdelingenwetgeving, een controle uitgevoerd bij een bedrijf aan de Westerweg. Hierbij werden twee Turkse mannen aangetroffen die niet in het bezit bleken te zijn van de benodigde papieren. De mannen zijn 33 en 34 jaar oud en hebben geen bekende verblijfplaats in Nederland. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn daar in bewaring gesteld.

Verkeerscontrole

Den Helder, donderdag 26 mei 2005.

Donderdagmiddag werden verkeerscontroles gehouden op de Jan Vervailleweg, de Langevliet en Torplaan. Tijdens deze controles werden 62 verkeersdeelnemers bekeurd voor verschillende overtredingen. Het hoogst scoorde het niet dragen van de veiligheidsgordel. Voor deze overtreding werden 39 bekeuringen uitgeschreven. Zeven bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. (Langevliet).

Drie motorrijders moeten rijbewijs inleveren

Wieringerwerf, donderdag 26 mei 2005.

Donderdagmiddag werden drie motorrijders ridder te voet nadat zij hun rijbewijs kwijt raakten. De drie, 23 en 24 jaar oud en allen afkomstig uit Zwaagdijk, reden in een groepje over de Rijksweg A7 toen hun snelheid werd geklokt op 181 km/u. Ter plaatste geldt een maximumsnelheid van 120 km/u. De overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u betekent automatisch dat het rijbewijs wordt ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol.

Hoorn, donderdag 26 mei 2005.

Donderdagavond werd een 34-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Noorderveemarkt. Surveillerende agenten zagen hem daar rijden met een personenauto terwijl zij wisten dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Na staandehouding roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. Hen wenste echter niet mee te werken aan een blaasproef.

Groot aantal bekeuringen tijdens bromfietscontrole

Alkmaar, donderdag 26 mei 2005.

Donderdagmiddag en avond werd een grootscheepse bromfietscontrole gehouden op de Zeswielen en Frieseweg. Tijdens deze controle werden zon 100 bromfietsen en een 20-tal autos gecontroleerd. In 41 gevallen bleek dat de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog was. Vijftien bromfietsbestuurders hadden geen verzekering afgesloten en 12 bromfietser reden zonder helm. Daarnaast werden nog een groot aantal bekeuringen uitgeschreven voor onder andere technische gebreken. In vier gevallen werd het kentekenbewijs van autos ingenomen in verband met geluidsoverschrijdingen en het rijden met geblindeerde ramen. Deze autos zullen binnenkort herkeurd worden. In totaal werden tijdens deze controle 100 overtredingen geconstateerd.

Man aangehouden na plegen mishandeling

Den Helder, donderdag 26 mei 2005.

Donderdagavond is een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden nadat hij zijn ex-vriendin had mishandeld. De twee troffen elkaar in de woning van een gezamenlijk vriendin. Zij kregen woorden over hun kind. Plotseling begon de man de vrouw te slaan. Zij wist de politie te bellen die de verdachte in de woning aan hield. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Jongelui aangehouden na diefstal tuintafel

Alkmaar, vrijdag 27 mei 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee jongens van 19 en 22 jaar en een 18-jarig meisje, allen afkomstig uit Alkmaar, aangehouden in een woning aan de Kanaaldijk. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat het drietal tuintafel had weggenomen bij een woning aan de Kanaaldijk. Deze tafel werd achter de woning waar de verdachten werden aangehouden aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Man gewond na eenzijdig ongeval

Westwoud, vrijdag 27 mei 2005.

Vrijdagmorgen omstreeks 05.00 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Noorderboekertweg. Het bleek dat de bestuurder van een personenauto, een 42-jarige man uit Wijdenes door tot nu toe onbekende oorzaak de macht over het stuur had verloren en vervolgens in een naast de weg gelegen sloot terecht was gekomen. Toen de politie ter plaatse kwam was er niemand meer bij de auto aanwezig. Na en zoektocht werd de bestuurder aangetroffen op de Hemweg in Hem. Hij bleek verschillende verwondingen aan zijn hoofd te hebben en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft plaats gevonden.

Diefstal motor

Den Helder, vrijdag 27 mei 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een motor gestolen vanaf de Kruiszwin. De motor stond geparkeerd op het erf van de woning van de eigenaar en is van het merk Kawasaki, type Ninja ZX-10R. De motor is zwart van kleur en voorzien van het kenteken MN-PT-10.