Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt extra toezicht rondom de Gasthuisring

TILBURG, 27 mei 2005

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark is bezig met het terugdringen van de overlast die dealers en junks veroorzaken op de Gasthuisring. De afgelopen week zijn dertien personen aangehouden waarvan negen voor nog openstaande vonnissen. Andere arrestaties waren onder meer voor dealen, betrokkenheid bij een woninginbraak en heling. Daarnaast werd er twaalf keer proces-verbaal opgemaakt voor andere zaken zoals het niet voldoen aan de legitimatieplicht, het samenscholingsverbod, het ophouden in portieken en openbaar alcoholgebruik. Het verhoogde toezicht van de politie moet leiden tot het ontmoedigen van het ophouden en dealen rond deze locatie.

De politie van het team Wilhelminapark houdt vanaf deze week extra toezicht op en rondom de Gasthuisring. Aanleiding is hiervoor onder meer het toegenomen aantal overlastklachten van buurtbewoners. De klachten gaan over rondhangende junkies en dealers, op- en af rijdende voertuigen en scooters en het aanspreken en roepen naar passanten. Het extra toezicht verzorgt het politieteam in samenwerking met het Tilburgs Veelplegers Team. Dit is een gespecialiseerd rechercheteam. De politie houdt onder meer gecontroleerde prikacties waarbij controles op grond van de opiumwet plaats vinden.

Woensdagmiddag werd een 31-jarige Tilburger aangehouden terzake dealen. Gezien werd dat hij een zakje met negen bolletjes cocaïne in de struiken gooide. Ook werd een 35-jarige Tilburger aangehouden vanwege een openstaand vonnis van 30 dagen.

Vanmorgen zijn drie arrestaties verricht.

- Een 57-jarige Tilburger omdat hij nog 56 dagen gevangenisstraf heeft openstaan;

- Een 35-jarige Tilburger moet nog 7 dagen zitten.
- Een 17-jarige Tilburger moest mee naar het bureau omdat hij op een gestolen fiets reed.

De actie wordt de komende week voortgezet

Auteur: Willem van Hooijdonk