Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilbnurg (27/5)

TILBURG, 27 mei 2005

Arrestatie na mishandeling parkeercontroleur

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.00 uur op de Munttorenstraat een 26-jarige Tilburger aangehouden die een uurtje daarvoor op de Noordstraat een 27-jarige vrouwelijke parkeercontroleur had mishandeld.

De man was boos geworden toen de medewerkster van parkeerbeheer een naheffingsaanslag uitschreef voor zijn auto. Toen de ambtenaar de bon niet ongedaan wilde maken, sloeg hij haar tegen haar rechteronderarm waardoor haar parkeerboekje door de lucht vloog. Het slachtoffer hield er een pijnlijke gestriemde arm aan over. Tegen de agressieve bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

TVT betrapt veelpleger bij het stelen van toiletbril en ventilator

TILBURG: Agenten van het Tilburgs Veelplegers Team (TVT) hebben gisteravond omstreeks 19.30 uur een 32-jarige Tilburgse veelpleger betrapt op winkeldiefstal. De agenten observeerden de hen bekende veelpleger. Zij zagen dat hij een winkel op de Heuvel via de ingang weer verliet en dat hij twee grote dozen bij zich had. Hij was niet langs de kassas gelopen. Agenten hadden hem de zaak binnen zien gaan zonder dozen. In de dozen zaten respectievelijk een toiletbril en een ventilator met een gezamenlijke waarde van 50 euro. De dief is conform de gemaakte afspraken met het Openbaar Ministerie, omdat hij een veelpleger is, in verzekering gesteld.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie spreekt van een redelijk drukke uitgaansnacht in het Tilburgse centrum. Er was gisteravond en vannacht een gemoedelijke sfeer die zich over de gehele avond heeft voortgezet. Er werden slechts twee aanhoudingen verricht.

Een 20-jarige Tilburger werd omstreeks 02.30 uur op de Heuvelring aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man was volgens de agenten superdronken . Hij viel steeds op de grond en stond dan weer op. Een eveneens 20-jarige Tilburger werd omstreeks 05.00 uur aangehouden op de Heuvel. Hij was uit een café gezet omdat meerdere mensen hadden gezien dat hij in de toiletruimte stond te snuiven. Buiten veroorzaakte hij problemen en vloog de portier aan. Agenten hebben hem aangehouden.

Auteur: Willem van Hooijdonk