Tiental bruikbare tips na uitzending Peter R. de Vries

Leiderdorp 27-05-2005 - De uitzending donderdagavond 26 mei 2005 van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de onopgeloste moord van Mariëlla de Geus in Gouda, heeft tot nu toe veel tips opgeleverd. Mariëlla de Geus werd vroeg in de ochtend op 4 november 2001 vermoord.

Tiental bruikbare tips Hoeveel van deze tips bruikbaar zijn, is nog niet te zeggen. Een schatting op voorhand levert zeker een tiental bruikbare tips op, die voor de recherche de moeite waard zijn om secuur te onderzoeken.

Overigens worden alle tips zorgvuldig bekeken en op bruikbaarheid onderzocht.

Ongeveer 70 telefoontjes kwamen binnen bij de recherche van Politie Hollands Midden. Op de redactie van Peter R. de Vries zijn zo'n 150 e-mails binnen gekomen.

'Meedenkers Onder de tipgevers waren ook veel 'meedenkers' die de politie hebben voorzien van mogelijke scenario's. Daarnaast werden er ook vragen gesteld, die de rechercheurs zoveel als mogelijk beantwoord hebben.

Niet alle tips bruikbaar Bij de redactie van Peter R. de Vries hebben veel ingestuurde e-mails ook betrekking op de montage van het programma zelf. Niet alle tips geven dus direct aanleiding om aan een mogelijk nieuw spoor richting een verdachte te werken.

Nauwe samenwerking Tijdens de uitzending van Peter R. de Vries werd in samenwerking met justitie en politie een poging gedaan het gruwelijke misdrijf alsnog op te helderen. Inwoners van Gouda, maar ook eventuele getuigen daarbuiten, werden dringend verzocht vooral naar de uitzending te gaan kijken.

Flyers Afgelopen woensdag 25 mei werden in opdracht van de redactie van Peter R. de Vries 26.000 flyers verspreid in Gouda waarin getuigen werden opgeroepen zich te melden.

Oproep De politie Hollands Midden doet onderzoek naar de binnengekomen tips. Eventuele nieuwe getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Hollands Midden.