Dienstenbond CNV

Overleg over sociale gevolgen overname van DeWitKom@rt 27-05-2005

CNV Dienstenbond is in overleg gegaan met de drie kopers (Deen, Coöp en Hoogvliet) van DeWitKom@rt supermarkten om te praten over de gevolgen van de overname voor het personeel. Insteek van onze zijde is om negatieve gevolgen die kunnen voortvloeien uit de verkoop zoveel mogelijk te voorkomen. Inmiddels zijn er drie gesprekken met de kopers geweest en valt er nu wel wat te vertellen.

In het eerste gesprek met kopers bleek dat nog veel onduidelijk was. Wat er precies zou gebeuren met het distributiecentrum en het servicecentrum was nog niet bekend. Ook moesten kopers nog onderling overleg hebben of ze bereid waren een Sociaal Plan met ons af te spreken om de sociale gevolgen voor de werknemers centraal te regelen. Inmiddels hebben kopers aangegeven een Sociaal Plan met ons af te willen spreken en zijn we over de inhoud met elkaar in gesprek. Het volgende overleg hierover staat gepland voor maandag 30 mei aanstaande. Een goede ontwikkeling dus!

Wat gaat er nu gebeuren
De tijd dringt natuurlijk. Kopers willen het liefste zo snel mogelijk de activiteiten overnemen en daar is het bedrijf DeWitKom@rt natuurlijk ook bij gebaat. Hoe sneller de winkels opengaan met een nieuw logo, hoe duidelijker dit is naar de klant toe. De verwachting is dan ook dat het positieve gevolgen zal hebben voor de omzet.

Kopers hebben nu uitdrukkelijk aangegeven dat voor iedereen in de winkels werk is en zal blijven. Dus óók voor die winkels die misschien op een steenworp afstand van elkaar liggen, zal er geen probleem ontstaan. Dit zal ook zwart op wit worden bevestigd.

Voor het distributiecentrum en het servicekantoor ligt het wat ingewikkelder. Geen van de kopers wil Beverwijk overnemen als distributiecentrum. De distributie zal vanuit de eigen bestaande centra gebeuren. Hetzelfde geldt voor de administratie. Ook die zal in de eigen administratie van de koper worden ingevoegd. Kopers hebben wel aangegeven dat er voor iedereen een baan zal zijn (op gelijkwaardig niveau) binnen de nieuwe organisaties. Dat betekent dus dat in principe niemand zijn baan hoeft te verliezen. Maar niet alles blijft bij het oude, zoals bij de winkels wel het geval is, want er is dus straks geen werk meer in Beverwijk. De DCs van kopers bevinden zich in Peize / Monster / Strijen / Deventer, Hoorn en Alphen aan den Rijn. De hoofdkantoren bevinden zich in Velp, Hoorn en Alphen aan den Rijn. Daar zal ook het werk zijn. Dat betekent nogal wat! Wij willen dan ook afspraken maken om te kijken of het werk passend is (met name is daarbij de reisafstand van belang) en willen goede regelingen voor de extra reistijd en reiskosten en mogelijke verhuiskosten die gemaakt worden. Ook als blijkt dat de reisafstand te ver is, en er dus geen passend werk is, moeten er goede afspraken worden gemaakt. Dit soort zaken regel je allemaal in een Sociaal Plan.

Zodra er meer duidelijk is over hoe het Sociaal Plan er in hoofdlijnen zal uitzien, zullen wij u daarover natuurlijk raadplegen. Het is immers uw baan waar het hier over gaat! Waarschijnlijk zal dit al in de loop van volgende week zijn. We zullen dan proberen iedereen zo snel mogelijk bij elkaar te halen.

Kopers hebben ook aangegeven liefst zo snel mogelijk gesprekken te willen aangaan met iedereen van het DC en het SK om te kijken wie voor welke functies binnen de eigen organisaties in aanmerking komt. Dan kunnen ze iedereen ook snel duidelijkheid bieden. Anders blijft de vraag toch `maar wat gaat er nu met mij gebeuren?` Wij hebben er nu in toegestemd dat deze gesprekken op korte termijn plaatsvinden. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid al dinsdag en woensdag gebeuren. Over die gesprekken hoeft u zich niet al te druk te maken. U kunt gewoon zeggen wat u vindt en wat u wilt. U kunt daar zeker niet op worden afgerekend.

Heeft u in de tussentijd nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Als u lid bent, kunt hiervoor bellen of mailen met bestuurder, Neoletta Poelgeest; n.poelgeest@cnvdibo.nl