Gemeente Eindhoven

Persbericht: 26 mei 2005, no. 121

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Mevrouw J.A.T. Bun-Putters, geboren op 26 juli 1944 te Delft en wonende Sjaak Verbiezenlaan 11, 5626 HG te Eindhoven

is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Bun is al meer dan 30 jaar bestuurlijk actief als vrijwilligster voor de Zonnebloem in Eindhoven. In 1974 was ze medeoprichter van de huidige plaatselijke Zonnebloemafdeling Woensel Oost. Ze vervulde de functie van secretaris en contactpersoon. In 1986 werd mevrouw Bun voorzitter van de afdeling Woensel Oost en vanaf 1993 is zij 1e bestuurslid bezoekwerk van de regionale Zonnebloemafdeling Eindhoven.

Mevrouw Bun begeleidt als bestuurslid , de vrijwilligsters van 25 Eindhovense afdelingen bij het bezoekwerk aan zieken die bij de Zonnebloem zijn aangemeld. Ook organiseert ze thema-bijeenkomsten en vormingscursussen die door de landelijke Zonnebloem worden gegeven. Ze is zeer nauw betrokken geweest bij het Eindhovense pilot-project Esc@pe als je wereld kleiner wordt, een computerprogramma om ouderen die in een isolement zitten, door middel van gebruik van internet en e-mail op de computer, in de gelegenheid te stellen meer contacten te krijgen.

Tevens was mevrouw Bun actief lid van het organisatiecomité voor de organisatie van de festiviteiten die gehouden werden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Zonnebloem in Eindhoven. Daarnaast is mevrouw Bun als voorzitter actief voor het kerkkoor De Cantharij St.Antonius Abt.

Ter gelegenheid van haar afscheid als vrijwilliger voor de Zonnebloem zal loco-burgemeester mw. M. Mittendorff aan mevrouw Bun een koninklijke onderscheiding uitreiken.

Deze uitreiking zal plaatsvinden op donderdag 26 mei om 15.30 uur in wijkgebouw t Slot, Kastelenplein 167 te Eindhoven , na afloop van de themamiddag Samen Doen die georganiseerd wordt voor alle plaatselijke Zonnebloemafdelingen te Eindhoven.

© 2005 Gemeente Eindhoven