Gemeente Dordrecht


---

Delegatie uit Dordrecht-Zuid-Afrika getraind

Ietske Roest

De burgemeester, 7 ambtenaren en 1 gemeenteraadslid uit de gemeente Emalahleni (Dordrecht) zijn twee weken getraind in Nederland op het gebied van gemeentelijk huisvestingsbeleid en business development door Woondrecht en de gemeente Dordrecht. In Emalahleni gaan ze met de resultaten van de training aan de slag.
Training
75% van de bevolking in de gemeente Emalahleni is werkeloos. De mensen die werk hebben, wonen buiten de gemeente omdat in Emalahleni geen huisvestingsmogelijkheden voor hen zijn. Tijdens de training hebben de gasten inzicht gekregen in de (on)mogelijkheden voor het opzetten van een woningbouwvereniging. Deze woningbouwvereniging moet voorzien in het woningaanbod voor mensen die nu buiten de gemeente wonen. De delegatie heeft op basis van de training gekozen voor het starten van een woningbouwvereniging in het gehele district Chris Hani waar Emalahleni onder valt.

Vervolg in Afrika
Bij terugkomst wordt de keuze voor het opzetten van een woningbouwvereniging voorgelegd aan de gemeenteraad. Na een positief besluit in de gemeenteraad gaan ze voorwaarden en fondsen onderzoeken voor het oprichten van een woningbouwvereniging. Samen met Woondrecht stelt de gemeente Emalahleni vervolgens een businessplan op. Daarnaast wordt een register opgezet voor woningzoekenden. Eind augustus 2006 krijgen de mensen een vervolgtraining in Zuid-Afrika.

Stedenband
Het college van burgemeester en wethouders blijft vasthouden aan de internationale samenwerking met haar partnersteden Bamenda, Varna, Recklinghausen en Hastings. Ook zet de gemeente de samenwerking met Dordrecht in Zuid-Afrika voort. De gemeente wil hiermee de bewustwording van de Dordtse bevolking vergroten en het lokale bestuur in de 2e en 3e wereldlanden versterken.

Redactie
Ietske Roest
Communicatie

telefoon 078 639 89 83

email i.roest@dordrecht.nl

Informatie
Gea Davids
Internationale Samenwerking
telefoon 078 - 639 61 55