Campina Melkunie

Campina onderscheiden als meest innovatieve onderneming in Nederlandse foodbusiness

Campina is donderdagavond door een top-jury van Nederlandse supermarktketens uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming van de laatste jaren binnen de Nederlandse levensmiddelenbranche. Campina ontving daarvoor een Special Wheel of Retail. Bovendien kreeg Campina nóg twee prijzen voor nieuwe producten: één voor Campina melk met verbeterde houdbaarheidsdatum (ESL) in de categorie Zuivel en één voor Mona Schepijs in de categorie Diepvries/IJs. Dit bleek tijdens het in de retailbranche gerenommeerde Wheel of Retail Gala dat het vakblad Distrifood jaarlijks organiseert.

De topjury verkoos Campina unaniem tot meest innovatieve onderneming die de supermarktbranche belevert, vanwege de vele succesvolle introducties van de afgelopen jaren, zowel onder het Campina als onder het Mona merk. Innovaties van Campina blijken keer op keer blijvers, treden buiten de normale paden, en hebben altijd het merk als uitgangspunt, aldus de top-jury bestaande uit inkoopdirecteuren en top-inkopers van de formules die samen vrijwel de gehele markt afdekken (Gerard van Dulmen (Laurus), Sander van der Laan (Albert Heijn), Cees Rottier (TSN/Schuitema) en Paul Eisenburger (Superunie), met ACNielsen voor de objectiviteit van de cijfers. Als voorbeelden gelden voor deze jury: Campina melk met een verbeterde houdbaarheidsdatum, Campina 0% vet melkdrank, Optimel (yoghurts, drinkyoghurts, kwark en vla met nul procent vet en zonder toegevoegde suikers), Vifit (yoghurt en drinkyoghurts met LGG), het Mona-assortiment, Milner (de pittige 30+ kaas uit halfvolle melk), Valess (vleesvervanger van zuivel) en het assortiment Botergoud, waaronder laagvetboters, extra smeerbare boters en boter in hersluitbare kuipjes. Met vrijwel alle van deze producten neemt Campina in het betreffende marktsegment de nummer 1positie in en vervult ze een actieve rol in het verder ontwikkelen van het marktsegment.

Innovatie is een van de pijlers in de groeistrategie van Campina. De toekenning van deze Special Wheel is voor ons vooral een enorme waardering voor onze inspanningen. Het is opnieuw het bewijs dat onze focus op innovatie en het bouwen van sterke merken zijn vruchten afwerpt en vooral dat onze afnemers dat waarderen. We zijn er dan ook bijzonder verguld mee, aldus Bert Jansen, lid van de hoofddirectie van Campina. Het mooie is dat er nog veel meer innovatieve producten in de pijplijn zitten.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de innovaties, producten en merken van Campina, kijk dan op www.campina.com bij Innovatie, bij Producten > Assortiment en bij Merken.