Ingezonden persbericht


18d0bb9.jpg

Persbericht:

McDonald's zet de mediterrane keuken op het menu
Nog meer variatie met PitamacTM Méditerranée

Amsterdam, 27 mei 2005 - VVanaf 2 juni is bij McDonald's een compleet nieuwe productrange verkrijgbaar: de PitamacTM Méditerranée met ingrediënten als courgette, paprika, munt en koriander. Dit vierkante pitabroodje is er in drie varianten: met rundvlees, met kip en met gegrilde groenten. Door het vierkante pitabroodje en de mediterrane ingrediënten is het een uniek product in het McDonald's assortiment. Met de Pitamac speelt McDonald's in op de veranderende smaakbehoeften van de gasten en de groeiende behoefte aan variatie. Op 3 juni wordt de introductie van de Pitamac op bijzondere wijze gevierd in het McDonald's restaurant aan de Coolsingel 44 in Rotterdam.

De Pitamac is er in de varianten Beef, Chicken en Veggie. De Pitamac Beef is een getoast pitabroodje met rundvlees, koriander, komijn, munt en ui, met daarbij sla, tomaat en de nieuwe hot en spicy McSahara-saus. De Pitamac Chicken bevat gegrilde kip, gegrilde rode en gele paprika, gegrilde courgettes en ui, met daarbij sla, mozzarella en McFajita-saus, een pittige saus op basis van chili, komijn en sojasaus. Daarnaast is er een vegetarische variant, de Pitamac Veggie, met gegrilde rode en gele paprika, gegrilde courgettes, ui, sla, mozzarella en McSahara-saus. De Pitamac staat vanaf 2 juni vast op het menu.

Op vakantie met Fajah Lourens en John Williams
De Pitamac wordt op vrijdag 3 juni op zomerse wijze geïntroduceerd in het McDonald's restaurant aan de Rotterdamse Coolsingel 44. Het vakantiegevoel dat de Pitamac oproept, wordt dan extra versterkt. Tussen 12.00 en 14.00 uur kunnen alle gasten op de foto met GTST-actrice Fajah Lourens en RTL Boulevard-presentator John Williams. De gast neemt samen met Fajah of John plaats op een zonnig terras in een mediterraan vakantiedecor. Daardoor is het net alsof de gast op vakantie is met Fajah of John. Bij het restaurant is een groot scherm geplaatst waar de 'vakantiefoto' binnen een paar minuten te zien is. Tegelijkertijd is de foto op de twee grote schermen aan weerszijden van de Koopgoot te zien. De gefotografeerden kunnen hun foto direct opvragen via een speciale website en deze als e-card, MMS of echte ansichtkaart doorsturen naar vrienden en bekenden.

Variatie
Door voortdurende menu-innovatie speelt McDonald's in op de groeiende behoefte aan een bewuste leefstijl, waarbij de balans tussen gevarieerd eten en voldoende bewegen een essentiële rol speelt. McDonald's stimuleert deze balans onder meer door te zorgen voor een gevarieerd menu dat voldoet aan de smaak en de wensen van de gasten. Met de Pitamac wordt de variatie nog groter. Een andere stap waarmee McDonald's voor nog meer variatie zorgt, is de vergroting van de keuzevrijheid bij de McDonald's Menu's. Gasten kunnen vanaf 2 juni bij alle McDonald's Menu's kiezen voor óf een Side Salad óf Franse Frietjes. .

=========================