Gemeente Leeuwarden

Prinses Margriet en Daniël openen stadhuis

Bron: Gemeente Leeuwarden (27-05-2005)

Prinses Margriet heeft vrijdagmiddag het Leeuwarder Stadshuis officieel geopend. Om kwart voor drie onthulde de prinses met de driejarige Daniël een gedenkplaat. Honderden Leeuwarders waren onder de stralende zon getuige van de feestelijkheden.

De koninklijke opening is de afsluiting jarenlange renovatie van het Stadhuis. Alle werkvertrekken van burgemeester en wethouders zijn met veel zorg in de meest oorspronkelijke staat teruggebracht.

Prinses Margriet bewonderde na afloop van de plechtigheden de prachtige werkvertrekken. Even ervoor had ze de nieuwe raadzaal al bekeken. Burgemeester Geert Dales hield er een toespraak. Hij bood prinses Margriet bovendien het eerste exemplaar van het boek 'Het Stadhuis van Leeuwarden. Vijf eeuwen bestuurlijk en stedelijk prestige' aan.

Na de opening was er een receptie voor gasten. Vrijdagavond om 21.00 uur begint op de pleinen rond het Stadhuis het grootste concert 'Promenade voor het Stadhuis'. Zaterdag 28 mei is het open huis. Vanaf 9.00 uur is iedereen welkom om het vlaggenschip van de gemeente Leeuwarden te bewonderen. Lees hier meer over alle festiviteiten in de stad.