Vereniging Nederlandse Gemeenten

12 Genomineerden voor jong raadslid van het jaar

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Vereniging van Raadsleden i.o., Raadslid.NU, organiseren de verkiezing van JONG RAADSLID VAN HET JAAR. De aandacht, die deze verkiezing geeft aan goede, jonge raadsleden, inspireert hopelijk meer mensen om politiek actief te worden. De verkiezing richt zich op raadsleden met de leeftijd tot 35 jaar.

De afgelopen weken zijn 51 raadsleden aangemeld uit 10 provincies. Uit deze groep zijn 12 genomineerden geselecteerd, die aan de Jury zullen worden voorgelegd.

plaats

naam

partij

leeftijd

Brunssum

Richard de Boer

VVD

25

Delft

Femke Stolker

PvdA

31

Delft

Suzanne Wielens

STiP

23

Den Haag

Sander Dekker

VVD

30

Deventer

Marc-Jan Ahne

D66

32

Etten-Leur

Ronnie Buiks

CDA

34

Groningen

Linda Voortman

GroenLinks

25

Maarssen

Maarten van Dijk

PvdA/GL

25

Sevenum

Freek Selen

Sevenum 2000

24

Veendam

Henk-Jan Schmaal

Gemeentebelangen


---

Venlo

Mark Verheijen

VVD

28

Zaanstad

Saskia Hille

GroenLinks

25

De Jury zal beoordelen of deze kandidaat een plaats in de finale verdient. Deze Jury staat onder leiding van staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (VVD). Andere juryleden zijn burgemeester Arnoud Rodenburg (CDA, Midden-Delfland), wethouder Fatima Elatik (PvdA, Zeeburg), griffier Yvonne van Delft (Delft) en Paul Menting (D66, Opmeer).

Het raadslid moet zichtbaar, herkenbaar, benaderbaar, succesvol en duaal zijn. Drie finalisten zullen te gast zijn op het oprichtingscongres van de raadsledenvereniging op 4 juni én op 7 juni tijdens het jaarlijkse VNG congres, waar de winnaar zal worden bekend gemaakt.

Den Haag, 27 mei 2005