Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 mei 2005


APELDOORN - Doorgereden na aanrijding


Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam is donderdagavond (26/05) op de kruising Deventerstraat/Generaal Van Heutszlaan doorgereden na aanrijding met een 27-jarige bromfietser uit Apeldoorn. De bromfietser kreeg rond 23.00 uur op de Deventerstraat geen voorrang van de automobilist. De bromfietser moest remmen en kwam ten val. Hij liep schaafwonden aan armen en benen op. Bovendien raakte zijn bromfiets beschadigd. De automobilist reed na het incident door. Het kenteken van de auto is bij de politie bekend. De houder van het kenteken woont in Amsterdam en wordt benaderd om de bestuurder te achterhalen en proces-verbaal op te maken.


APELDOORN - Jongetje gewond door aanrijding


Een 6-jarig Apeldoorns jongetje raakte donderdagavond (26/05) op de Jachtlaan door aanrijding met een 41-jarige automobilist uit Vaassen. Het jongetje stak rond 19.25 uur onvoorzichtig de rijbaan over. De automobilist kon niet meer tijdig remmen en reed het kind aan. Een ambulance bracht het slachtoffertje met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - Automobilisten onder invloed


De politie heeft donderdag (26/05) tijdens een alcoholcontrole twee automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol reden. De politie controleerde rond 12.40 uur een 27-jarige automobilist uit Vaassen. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie maakte proces-verbaal op. Eveneens een promillage van 0,7 blies een 25-jarige Apeldoorner. De politie controleerde hem rond 21.45 uur op de Regentesselaan. Bovendien overschreed hij de maximumsnelheid. Ook tegen deze bestuurder werd een proces-verbaal opgemaakt.


APELDOORN - Vechtpartijen in de het centrum


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (27/05) twee vechtpartijen in het uitgaanscentrum behandeld.
Een 26 jarige man uit Apeldoorn deed kort na middernacht melding van mishandeling. Hij kreeg in een horecazaak een vuistslag in zijn gezicht. De politie kon kort daarop een24 jarige plaatsgenoot als verdachte aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.
Rond hetzelfde tijdstip trof de politie een Apeldoorner (leeftijd nog onbekend), met verwondingen in zijn gezicht. Hij zou met een glas in zijn gezicht gestoken zijn.
De man wilde aanvankelijk zijn identiteit niet bekend maken. Kort daarop meldde zich een 24 jarige Apeldoorner die aangaf de verdachte te zijn en het eerder genoemde slachtoffer in een horecazaak te hebben mishandeld. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.


APELDOORN - Man aangehouden na bedreigingen


De politie heeft donderdagmorgen (26/05) op het Marktplein een 55-jarige man uit Heerenveen aangehouden die een 53-jarige Amsterdammer had bedreigd. De verdache nam een marktplaats in en wilde de leges niet voldoen.
Er ontstond een conflict en rond 11.40 uur sloeg de verdachte de Amsterdammer en bedreigde hem vervolgens een ijzeren staaf. Dit werd gezien door Stadswachten die meteen de politie alarmeerden. De politie hield de man uit Heerenveen aan en nam hem mee voor verhoor naar het politiebureau. De politie maakt een proces-verbaal op.


APELDOORN - Wijkbewoners houden zich niet aan 30 km zone


Tijdens een snelheidscontrole op onder meer de Ravenweg, Oude Beekbergerweg en de Talingweg gingen donderdag in totaal 51 bestuurders in de fout. Vierendertig bestuurders overschreden de maximumsnelheid, veertien automobilisten droegen geen gordel, één automobilist belde niet handsfree, één autobestuurder reed met mistverlichting en een andere bestuurder kon geen rijbewijs tonen. De controles werden gehouden in de wijk waar een snelheidsbeperking van 30 km geldt. De bestuurders werden ter plaatse staande gehouden. Van de overtreders bleek 2/3 deel in de wijk zelf te wonen. Veel wijkbewoners houden bleken zich niet aan de snelheidslimiet te houden, die juist bedoeld is om hun wijk veiliger te maken.


Einde berichten


--



---- --