Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


27 mei 2005


Zutphen - Geef uw pincode nooit af


Afgelopen week is een 87 jarige vrouw uit Zutphen het slachtoffer geworden van diefstal van geld van haar bankrekening. Ze kreeg woensdagmiddag bezoek van een onbekende man die zich voordeed als bankmedewerker. Mevrouw kreeg volgens zijn verhaal een nieuwe pas en om dat allemaal te kunnen regelen moest hij de oude pas met de bijbehorende pincode meenemen. Mevrouw gaf de man het gevraagde waarna nog diezelfde middag een fors geldbedrag van haar rekening werd gehaald.


Ook een 91 jarige vrouw uit Zutphen kreeg een telefoontje met een dergelijk verzoek. Zij ging niet op de voorstellen in. De politie waarschuwt nog eens om nooit de pincode af te geven en verzoekt familie en bekenden om dit met ouderen te bespreken.


Lochem - Aanrijding met letsel


Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser raakte op donderdag 26 mei 2005, om 14.15 uur raakten beide bestuursters zodanig gewond, dat ze overgebracht moesten worden naar het ziekenhuis.
Een 55 jarige inwoonster van Zoetermeer fietste over het fietspad van de Zutphenseweg in de richting van Zutphen. Van achteren naderde haar een 23 jarige inwoonster van Warnsveld. Deze wist met de bromfiets niet op tijd snelheid te verminderen en botste achter op de fietsster. Hierdoor kwamen beiden te vallen. De werden overgebracht naar het ziekenhuis en konden na behandeling naar huis. Beide voertuigen enigszins beschadigd.


Zutphen - Inbraak bedrijf


Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Stoven in Zutphen werd op woensdag 26 mei 2005, tussen 03.40 en 08.00 uur een hoeveelheid computers en meetapparatuur weggenomen.
Men kwam het pand binnen door de ruit van een roldeur in te tikken.


Inbraak kantine sportvereniging


Tussen woensdag 25 mei 2005, 22.30 uur en donderdag 26 mei 2005, 10.15 uur is ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan de Everwijnstraat in Terwolde.
Men kwam het pand binnen door het openwrikken/openbreken van deuren. In het gebouw werden meerdere vertrekken doorzocht. Men verliet het pand met geld en rookwaren.


Twello - eisje valt door ruit


Op donderdag 26 mei 2005, omstreeks 15.25 uur viel een meisje (leeftijd niet in pol.rapport) door de ruit van een woning aan de Offenbachstraat. Vermoedelijk kreeg ze hierdoor een slagaderlijke bloeding, welke door kordaat optreden van haar broer direct werd afgekneld. Het meisje is voor verdere behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Brummen - Politie waarschuwt voor gladde tapijt-praat


De politie waarschuwt voor een man die aan de deur tapijtjes probeert te verkopen. De verkoper komt voornamelijk aan de deur bij oudere mensen. De vraagprijs is in vrijwel alle gevallen te hoog voor het geleverde tapijtje.
Een en ander heeft zich gisteren, donderdag 26 mei 2005, voorgedaan bij een oudere inwoonster van Brummen.


Verkeerscontroles


Op de Zutphenseweg in Lochem reden tijdens een snelheidscontrole 5 van de 300 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/h waar 80 is toegestaan.


Ook op de Loenenseweg in Eerbeek werd een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werd een buitenlandse bestuurster gelaserd met een snelheid van 74 km/h. Aangezien zij buitenlandse was, diende zij de boete van E 100,- direct te voldoen.


Tijdens een grote verkeerscontrole in Brummen, Eerbeek, Leuvenheim, Hall en Oeken werden 174 boetes uitgereikt, waarvan 115 met de radarwagen.
In de 30 km. zone van de Boerenstraat reden 45 van de 94 passanten (bijna de helft) te snel.


De overige bekeuringen betrof:

. rijden zonder gordel (12x)

. Niet tonen rijbewijs (9x)

. Afvallende lading (1x)

. Geen oranje/gele plaat op bromfiets (1x)
. Niet tonen kentekenbewijs (2x)

. Kentekenplaat niet goed zichtbaar (2x)

Daarnaast werden 37 blaastesten afgenomen. Niemand bleek te veel gedronken.



---- --