Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 mei 2005


Hattem - Man aangehouden na overlast en diefstallen


De politie heeft donderdagmiddag (26/5) een 41 jarige man uit Hattem aangehouden nadat hij op meerdere plaatsen voor overlast zorgde en etenswaren zonder te betalen wegnam. De man zorgde ondermeer voor overlast in het stadhuis, nam drop weg bij een drogist, een flesje frisdrank in een snackbar, en bananen bij een groenteboer. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Hij verklaarde geen geld te hebben om eten te kopen.


Nunspeet - drankrijder is rijbewijs kwijt


Een 59 jarige automobilist uit Nunspeet bleek vrijdagnacht (27/5) rond 02.00 uur bij een controle op de Plesmanlaan onder invloed van alcohol. Hij blies 1,4 prom. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


Nunspeet- Dieven pakken DVD-spelers


Onbekenden hebben vrijdagnacht (27/5) ingebroken in een winkelpand aan de Industrieweg. Een ruit werd vernield om binnen te komen. Er werden enkele draagbare dvd-spelers weggenomen.


Putten / Ermelo - Diverse aanrijdingen


Een 43-jarige automobilist uit Harderwijk kwam op donderdag (26/5) rond 07.55 uur in
botsing met een 48-jarige scooterbestuurder uit Nijkerk. Het ongeval gebeurde op de Nijkerkerstraat tussen de Meskampersteeg en de Barneveldseweg te Putten. De automobilist kwam van een uitrit en reed stapvoets het fietspad op. Op dat moment naderde de scooter en volgde er een aanrijding waarbij de scooter de auto en een verkeersbord raakte. De scooterbestuurder werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.


Op de Nijkerkerstraat , tussen de Oldenallerallee en de Diermenseweg te Putten, vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een tractor met aanhangwagen. Het ongeval vond plaats op donderdag (26/5) rond 18.40 uur. Een 38-jarige automobilist uit Putten botste op de tractor met aanhangwagen, bestuurd door een 38-jarige man uit Zeewolde, die op dat moment de parkeerplaats verliet om te gaan keren op de weg. De automobilist werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte aan de voorzijde beschadigd.


In Ermelo vond er op donderdag (26/5) rond 16.35 uur een aanrijding plaats tussen een 18-jarige fietsster uit Putten en een 42-jarige plaatsgenote die een brommobiel bestuurde. De fietsster reed van een fietspaadje, gelegen tussen de Putterweg en de Paul Krugerweg, het fietspad van de Putterweg op waarbij ze de brommobiel op dat pad over het hoofd zag. De fietsster viel en werd voor onderzoek naar het ziekhuis overgebracht. Uiteindelijk bleek ze een aantal kneuzingen te hebben. De bestuurster van de brommobiel kwam met haar hoofd op het stuur en klaagde over nekpijn. Ook zij mocht na onderzoek in het ziekenhuis naar huis.
Op donderdag (26/5) vond er rond 19.40 uur op de Zuiderzeestraatweg nabij de Vanenburgerallee te Putten een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobiliste uit Putten werd geconfronteerd met een tegenligger die opeens op haar weghelft belandde waarna beide auto's over de gehele lengte met de zijkanten tegen elkaar schuurden. De tegenligger reed na de aanrijding door. Het gaat om een rode auto, mogelijk van het merk Ford, bestuurd door een jonge vrouw. Beide auto's hadden aanzienlijke schade.
Een 22-jarige automobilist uit Putten wilde even later de hierboven genoemde aangereden auto passeren maar kreeg hiervoor geen ruimte van een tegenligger. Hij kon kiezen tussen een aanrijding of de sloot en het werd de sloot. Bestuurder en inzittende kwamen met de schrik vrij. De auto raakte licht beschadigd en werd met enige moeite uit de sloot getakeld.


Putten - Hangjongeren bekeurd


De politie heeft op donderdag (26/5) rond 22.10 uur tijdens een controle op hangjongeren op de Engweg aan zestal tieners een boete uitgedeeld . Vier werden er bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg en twee van hen voor het weggooien van afval op straat.


Harderwijk - fietsster ten val


Een 77 jarige vrouw uit Harderwijk heeft zich bii de politie gemeld omdat zij donderdagmiddag rond 13.50 uur op haar fiets op de kruising Bleek, Scheepssingel, Kuipwal in harderwijk werd aangereden door een onbekend gebleven voertuig. Zij kwam te vallen en is in het ziekenhuis aan haar knie behandeld. Er is niemand gestopt. De politie verzoekt getuigen die donderdagmiddag iets van het incident hebben gezien, zich te melden bij de politie in Harderwijk via 0900-8844.


Vaassen - Lamp veroorzaakt schuurbrand


Een schuurtje aan het Ter Heerdtspad in Vaassen is vrijdagmiddag in brand geraakt, en gedeeltelijk verwoest. De brand is vermoedelijk ontstaan vanwege oververhitting door een brandende bouwlamp in de schuur. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen. De aangerichte schade is nog niet vastgesteld.


EINDE BERICHTEN



---- --