Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 mei 2005


BORCULO - Automobilist rijdt door na aanrijding


Een 61-jarige automobilist uit Borculo is donderdagmiddag (26/05) op de parkeerplaats bij Albert Heijn aan de Lichtenhorst doorgereden na aanrijding met een 28-jarige plaatsgenoot. De 61-jarige man reed rond 16.45 uur achteruit de parkeerplaats af en botste vervolgens tegen de auto van de 28-jarige man. Er ontstond een woordenwisseling en vervolgens reed de verdachte weg. Getuigen namen het kenteken op en de politie bezocht de man in zijn woning. Hij kreeg een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van een aanrijding.


DOETINCHEM - Fietser lichtgewond door aanrijding


Een 30-jarige fietser uit Rotterdam raakte donderdagavond (26/05) op de Industriestraat lichtgewond door aanrijding met een 29-jarige automobilist uit Doetinchem. De automobil;ist reed rond 20.30 uur achteruit een oprit af en zag de man op zijn racefiets over het hoofd. De wielrenner, die in een groep reed, kwam ten val en liep schaafwonden over zijn hele lichaam op.


DOETINCHEM - Diefstal uit vrachtauto


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (26/05) uit een geparkeerde vrachtauto op het Plein '40-'45 een vrachtauto opengebroken en enkele goederen gestolen. Verdwenen zijn onder meer een navigatiesysteem, een rijbewijs en geld. De politie stelt een onderzoek in.


HAARLO - Vissstropers aangehouden

De politie heeft op vrijdagnacht (27-05) rond 01.15 uur twee Duitse mannen van 31 en 32 jaar aangehouden wegens visstroperij. De mannen afkomstig uit Olgfen en Ascheberg waren aan het nachtvissen in de Berkel met een rubberen boot, een aantal hengels en een staand net van 50 m lengte. Ze hadden inmiddels een viertal forse vissen gevangen. Ze kregen allebei een boete van E200,- opgelegd. De boot, de hengel en het net werden in beslag genomen.


AALTEN / DINXPERLO - Politie reikt Goochems uit


De politie heeft op donderdag (26-05) tussen 13.00-20.00 uur bij verkeerscontroles op de Polstraat te Aalten, de Raadhuisstraat te Dinxperlo alsmede te Lintelo aan 10 kinderen een goochem uitgereikt omdat zij achterin de auto goed in de autogordel zaten.
Er werd oa gecontroleerd op het dragen van autogordels (voor en achterin), het overschrijden van de snelheid en ander verkersgedrag. Er werden 19 bekeuringen uitgeschreven.


Groenlo - Politie onderzoekt ernstige mishandeling


De politie in Groenlo is een onderzoek gestart naar de ernstige mishandelingen van een 33 jarige man uit Groenlo en een 30 jarige man uit Duiven. De beide mannen werden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.30 uur geschopt en geslagen op het moment dat zij de brug over de gracht (kikkersprong) afliepen in de richting van de Deken Hooijmansingel. De man uit Duiven werd dermate mishandeld, dat hij in het ziekenhuis in Winterswijk moest worden opgenomen. Hij is inmiddels weer thuis. De politie zoekt getuigen van dit incident en wil ook graag in contact komen met diegenen die op andere wijze over informatie van het openlijk geweld beschikken. Zij kunnen bellen via 0900-8844.


Doetinchem - schuur afgebrand


Een uitslaande brand heet afgelopen nacht (27/5) in Doetinchem een schuur aan de Lampongstraat verwoest. Het vuur werd omstreeks 4.20 uur gemeld. De brandweer wist een andere schuur die dicht in de buurt stond te behouden. Wie de schuur in gebruik had en of er ook goederen in stonden opgeslagen is nog niet bekend. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.


EINDE BERICHTEN



---- --