Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 mei 2005


Trekker en oplegger kermisattractie teruggevonden


De in Apeldoorn ontvreemde trekker en oplegger van het kermis-reuzenrad zijn afgelopen nacht leeg teruggevonden aan de Hogeweijselaan in Weesp. De politie vermoedt, dat de combinatie daar al kort na het afgelopen weekeinde is achtergelaten, nadat de lading - een deel van een kermis-reuzenrad - elders was gelost.
De politie is nog op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de plaats of de wijze waarop de stalen delen van het reuzenrad zijn gelost of thans liggen opgeslagen.


Roestvrij staal


Een andere oplegger geladen met ruim 16.000 kilo roestvrij staal werd in het zelfde weekeinde in Apeldoorn ontvreemd. Deze oplegger is volgens onderzoek vermoedelijk met dezelfde groen/witte Pegaso-truck weggereden. Deze oplegger werd donderdagavond laat leeg teruggevonden op de Cannenburgerweg in 's-Graveland.


Tips over beide zaken kan men doorbellen bellen met de politie in Apeldoorn via 0900-8844 of met de anonieme tiplijn 0800-7000


De kermisattractie werd het afgelopen weekeinde (22/5) ontvreemd vanaf de Curaçao in Apeldoorn. De oplegger was geladen met een gedeelte van een reuzenrad - kermisattractie. De ontvreemde truck was van het merk Pegaso, groen/wit van kleur en voorzien van het kenteken VL-89-PK. De geschatte waarde van de combinatie en lading bedraagt naar schatting zo'n E 300.000.
De waarde van de oplegger met het roestvrij staal is nog niet vastgesteld.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --